TST Shawl by Moi Raya

TST Shawl

Crochet
October 2017
DK (11 wpi) ?
15 stitches and 12 rows = 4 inches
3.5 mm (E)
984 - 1312 yards (900 - 1200 m)
US
Flag of English English Dutch
Free Pattern also available for free: info in notes
This pattern is available for €4.00 EUR
A free version is also available. buy it now

De naam T.S.T. is de afkorting van de Engelse naam Tiger SwalowTail. Bij de ontdekking van deze vlinder zag ik die als eerste.

In het Nederlands blijkt de vlinder hetzelfde te heten: Tijger Zwaluwstaart, of zelfs Oost Tijger Zwaluwstaart.

Eigenlijk zou deze shawl dus Oosttijgerzwaluwstaartvlinderomslagdoek moeten heten….

Het vergt een beetje geduld en veel telwerk. Evenals improvisatie. Zelf heb ik in het begin lopen puzzelen met de dunne zwarte lijnen en uiteindelijk wel een methode ontdekt die me beviel om deze lijnen zo netjes mogelijk op elkaar te krijgen.

Het is misschien geen gek idee om dat stukje eerst eens op een proeflapje uit te proberen. Als het dan niet bevalt hoef je niet een stuk of zes rijen uit te halen!

Voor deze (eerste…!?) versie heb ik zachtgeel gebruikt, omdat ik die in huis had. Mocht je zelf nog geen kleurtjes in huis hebben, kijk dan op internet voor de verschillende variaties van deze vlinder. Ze zijn allemaal even prachtig! En er is dus grote kans dat ik er zelf nog eentje maak :-)


T.S.T. stands for (Eastern) Tiger SwallowTail Butterfly.

Fot this try-out-shawl I used yellow yarn that I had in stock. But the butterfly exists in different shades of yellow. Just scroll through images on the net to decide wich color you prefer.


Maraya’s Shawl
Reliëfrandshawl