Barnehagelua by Marianne Arntsberg
Welcome! You are browsing as a guest
Create a free account to see 13 projects made from this pattern and more... What am I missing?

Barnehagelua

Knitting
August 2017
Fingering (14 wpi) ?
26 stitches = 4 inches
US 4 - 3.5 mm
US 1½ - 2.5 mm
109 - 219 yards (100 - 200 m)
Prematur-3mnd (3-9mnd) 1-2år (3-4år) 5-6år
This pattern is available for kr.40.00 NOK buy it now

Barnehagelua så dagens lys da jeg var på besøk hos svigermor og hadde tatt med for lite garn. Alt jeg hadde tilgjengelig var et nøste KFO merino og en plan om at dette skulle bli en lue, med hals. Dessverre fant jeg ikke en eneste oppskrift på lue med hals i så tynt garn, så jeg bestemte meg for å lage en egen. Et par dager senere hadde mini fått seg en ny lue. Med super passform, som var luftig og lun, men ikke for varm.

Siden luen er i rillestrikk er størrelsene veldig fleksible. Den største risikofaktoren er halsen, her ville jeg lagt på noen masker om du er i tvil. Husk at garnet strekker seg i bruk, så selv om den er litt trang de første gangene lua er i bruk så ordner det seg som regel av seg selv. Hvor mye avhenger så klart av garnvalg.

Dette er et supert restegarnsprosjekt! Om du strikker den som originalen (ensfarget med kontrastfarge rundt ansikt) trenger du rett i overkant av et nøste (for størrelsene over 1-2år) og 5-10gram kontrastfarge. Om du ikke vil kjøpe to nøster av hovedfargen kan du for eksempel ha kontrastfarge nederst på rillene, eller i ribben i halsen. Den kan også strikkes ensfarget om du foretrekker det.