Cherry on Top -pipo by Tiia Niemi

Cherry on Top -pipo

Knitting
November 2018
all 3 are used in this pattern
Fingering (14 wpi) ?
25 stitches and 31 rows = 4 inches
in stranded colorwork
US 1½ - 2.5 mm
230 yards (210 m)
yksi koko, muokattavissa
Finnish
This pattern is available as a free Ravelry download

Cherry on top -pipo sai alkunsa, kun Neulekahvila Lentävä Lapanen ja Kolmen Kaverin Jäätelötehdas järjestivät piponsuunnittelukilpailun, jonka teema oli kolmen kaverin jäätelö. Pipo menestyi kilpailussa ja äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Myöhemmin Lentävän Lapasen Taina Schildt ja Tarja Jussila pyysivät kirjoittamaan piposta ohjeen myös ohuemmalle Handun merinosukka-langalle. Niin syntyi tämä malli ja sen ohessa myös Cherry on Top -lapasohje.

Ohje on kirjoitettu yhdelle koolle, mutta sitä voi helposti muokata lisäämällä kuviontoistoja. Kuvio on neljän silmukan levyinen, joten varmista että silmukkamääräsi on neljällä jaollinen. Kavennukset tapahtuvat kuudessa säteessä. Voit lisätä niiden väliin jäävää silmukkamäärää tarpeen mukaan.

Tiheys ja puikkokoko on kirjattu oman käsialani mukaan, valitse sellainen puikkokoko, että pääset lähelle samaa tiheyttä.

Lankaa kuluu pieniä määriä useita eri värejä. Pohjaväriä max 35g, muita värejä riittää alle 10g. Huomaa, että kirsikanpunaista tarvitset jonkin verran myös tupsuun, vaikkei sitä itse kirjoneuleeseen kulu paljoakaan.

Valokuvat ja layout by Taina Schildt.