Cuneus by Marika Lepistö

Cuneus

Knitting
October 2018
DK (11 wpi) ?
14 stitches and 39 rows = 4 inches
in ainaoikea, garter st
US 8 - 5.0 mm
601 - 656 yards (550 - 600 m)
yksi koko
Finnish
This pattern is available as a free Ravelry download

Ohje tällä hetkellä vain suomeksi - only in Finnish at this time!

Cuneus (lat.) - kiila

Cuneus on kolmion muotoinen keskeltä ylhäältä aloitettava huivi. Siihen neulottavat epäsymmetrisesti huiviin asettuvat kiilat tekevät siitä perinteisiä kolmiohuiveja leveämmän ja matalamman, jolloin se asettuu kaulalle ja hartioille hiukan eri tavalla eikä keräänny kaulan ympäri kiedottaessa korkeimman osansa kohdalta yhtä paksuksi nipuksi kuin perinteiset kolmiohuivit.

Huivi neulotaan kahdella (tai useammalla) eri langalla ja kulloinkin lepäävää lankaa kuljetetaan huivin yläreunan icord-reunuksen sisällä, eli pääteltävää ei tule paljoa. Huiviin käytetään melko paksua lankaa, joten siitä tulee varmasti lämmin talven kovimmille pakkasille ja paksuutensa ansiosta se myös valmistuu nopeasti.

Mallikuvien huivi on kooltaan 176 cm (leveys) x 46 cm (korkeus), mutta koko riippuu käsialastasi ja valitsemistasi langoista. Huivin voi neuloa kahdesta tai useammasta väristä ja menekin arviointia helpottamaan olen merkinnyt osioiden jälkeen, kuinka monta prosenttia väriä 1 tai 2 tulisi vielä olla jäljellä.

Langanmenekki:

Väri 1: yhteensä noin 335 - 360 m (mallihuivissa: Blue Moon Fiber Arts Socks That Rock Mediumweight sävyssä Muddy Autumn Rainbow, 218 m/100 g, menekki 335 m)

Väri 2 yhteensä noin 215 - 240 m (mallihuivissa: käsinkehrätty BFL-silkkisekoite, 205 m/100 g, menekki 215 m)

Tarvitset myös:

  • 5 mm pyöröpuikot noin 100 cm kaapelilla, tai koko, jolla saavutat sopivan neuletiheyden
  • silmukkamerkin
  • päättelyneulan

Huivissa käytettäviä erikoistekniikoita (lyhennetyt kerrokset, icord-reunus, kallistuvat lisäykset) varten ohjeen alussa on erillinen ohje niihin.