Hjerter på føttene by Bitta Mikkelborg

Hjerter på føttene

Knitting
September 2020
Fingering (14 wpi) ?
US 0 - 2.0 mm
US 1 - 2.25 mm
US 1½ - 2.5 mm
US 2 - 2.75 mm
Medium voksenstørrelse
Norwegian
This pattern is available for kr.50.00 NOK buy it now

Dette sokkemønsteret er lettstrikket og veldig avhengighetsskapende. Man tenker «bare 1 stripe til» i store deler av mønsteret, og da går klokken og tiden løper avgårde. Men sokkene blir fort ferdig, i alle fall. Noen sene nattetimer kan det bli, så dere er herved advart.

Jeg har mikset 3 ulike farger og laget et stripemønster, og i tillegg er det litt hjerter i starten og i slutten. Som seg hør og bør heter derfor mønsteret «Hjerter på føttene».

Garn
Hot Socks Pearl, eller annet tynt sokkegarn, som med løpemeter ca. 400 – 420 meter pr. 100 gram. Det passer fint med håndfarget garn som er farget ton-i-ton. Velg gjerne farger som går ton-i-ton, men som fremdeles har nok kontrast.

Pinner
Pinner 2 – 2,5 mm. Du kan bruke strømpepinner, eller rundpinne, dersom du foretrekker teknikken Magic Loop.

Garnforbruk
Teststrikket i Hot Socks Pearl, på pinner 2,25 mm. Garnforbruk: Farge 1, hvit: 24 gram. Farge 2, lys grå: 32 gram. Farge 3, mørk grå: 15 gram. Lengde legg: 14,5 cm. Lengde fot: 23 cm.
Garnforbruket blir påvirket av hvilken av fargene du bruker på tåa, da denne foreslås strikket i valgfri farge. Om du har lite av en farge, kan du bruke en av de andre også på vrangbord og hæl.