Krokuskjole og Krokusgenser by Cecilie Kaurin and Linn Bryhn Jacobsen

Krokuskjole og Krokusgenser

Knitting
May 2019
Fingering (14 wpi) ?
24 stitches and 33 rows = 4 inches
US 4 - 3.5 mm
US 2½ - 3.0 mm
S, M, L og XL
Norwegian
This pattern is available for kr.70.00 NOK buy it now

Denne oppskriften er både til genser og en vårkjole. Kjolen er strikket i tynn deilig ull, genseren er strikket i en blanding av ull og silke. Begge blandingene passer fint til våren, med friske farger og krokus i bærestykket og nederst på ermene.
Vi har lekt oss med fargene i kjolen, og strikket krokusene i flere farger, både hvite, gule og lilla. Genseren er en roligere variant, med bare hvite krokus.

Kjolen er strikket i Isager tweed, et deilig mykt garn med litt fargerike spetter i. De lilla krokusene har vi strikket i Donegal , fordi det var der vi fant den helt riktige lilla krokusfargen. Genseren er strikket i Navia Silkiull. Dette garnet er en blanding av 75% ull og 25% silke, med litt tweedeffekt i garnet, og det er bare så utrolig mykt og godt!

Både kjolen og genseren strikkes ovenfra og ned. Hvis man ønsker det, kan plaggene innsvinges litt under bærestykket. Lengden justerer du enkelt selv. Vi har strikket kjolen med trekvart lange ermer, mens genseren har full lengde på ermene. Du justerer selv hvor lange ermer du vil ha.

Størrelser:
S (M) L(XL)
A. Bærestykke lengde, cm:
22,22,24,25
B. Overvidde, cm:
91,95,102,108
C. Overermsvidde; cm
32,34,37,40,