Kuusisto sukat by Anna Heino

Kuusisto sukat

Knitting
September 2020
Aholaidan lammastilan sukkalanka
DK (11 wpi) ?
24 stitches and 36 rows = 4 inches
US 2½ - 3.0 mm
93 - 131 yards (85 - 120 m)
37-42
Flag of English English Finnish
This pattern is available for €3.90 EUR buy it now

Haaveilin maalla asumisesta vuosia. Lopulta löysimme itsellemme oman pienen talon, joka oli yli sata vuotta vanha. Vanhan puutarhatonttimme nimi on Kuusisto, vaikka ylikasvaneet kuuset kaadoimmekin siltä heti alkuunsa. Kauniit kuuset jäävät elämään näihin sukkiin, joiden jalkapöydän pitsi on samaan aikaan vangitseva, mutta yksinkertainen. Upea, rouhea kotimainen villa asettuu yksinkertaiseen pitsikuvioon kauniisti.

Sukissa on perineinen vahvistettu kantapää ja kärjessä lyhyt sädekavennus. Kaunis pitsipaneeli kulkee sukan etuosassa koko matkan varresta varpaisiin. Upea kotimainen villalanka tekee sukista tiiviit ja hyvin jalkaan muotoutuvat. Ohje on kirjoitettu noin koolle 38-39, mutta pituutta voit helposti säätää neulomalla joko ylimääräisiä kerroksia sileää neuletta ennen kärkikavennuksia tai neulomalla pitsiä ohjeesta poikkeavan pituuden. Ohje on kirjoitettu sukkapuikoille, mutta sukat voit neuloa myös pyöröpuikolla.

Ohjeenmukainen lanka on Aholaidan lammastilan sukkalankaa, joka on paksu kotimainen tilalanka. Testineulojat ovat käyttäneet onnistuneesti myös muita lankoja, joita olen lisäillyt tähän vaihtoehdoksi. Sukkien neulepinta on hyvin tiivis, joten suosittelen seuraamaan neuletiheyttä, jotta sukista ei tule liian suuret.

Upeat Kuusisto sukat saat myös kotimaisesta Jalovillan Pässi-sukkalangasta.


The original Kuusisto socks are made of a wooly sock yarn from Aholaita lamb fram. The yarn is 190m(202 yards)/100g and it’s only available in Finland. I’ve given some alternative yarns to use. These alternative yarns have been test knitted successfully, but any thick sock yarn will be great, as long as you match the gauge.