Lammas Sjal by Emilie Tholstrup

Lammas Sjal

no longer available from 1 source show
Knitting
February 2018
Light Fingering ?
17 stitches and 40 rows = 4 inches
US 7 - 4.5 mm
875 - 1094 yards (800 - 1000 m)
Onesize
Danish
Discontinued. This digital pattern is no longer available online.

This pattern is currently only available in Danish, but if your are genuinely interested in having the pattern translated into English, please let me know!


#lammassjal #lammasshawl

Lammas Sjal er et helt enkelt sjal, der kan strikkes af både nybegyndere og øvede. Der er ingen svære teknikker. På den måde er sjalet også perfekt til de situationer, hvor du ønsker at strikke uden at skulle koncentrere dig alt for meget, f.eks. som tv-strik eller som pendlerstrik.

Strikkefastheden er ikke altafgørende for dette strikkeprojekt, men det kan have indflydelse på sjalets endelige størrelse.

Sjalets størrelse gør det muligt at bruge det både som almindeligt halstørklæde, men også som sjal, der kan bindes på ryggen og varme torsoen. Det er desuden helt enkelt selv at ændre på størrelsen. Lammas Sjal er ens på både ret- og vrangsiden.

Med striberne lægges der op til at lege med farverne, og sjalet kan derfor strikkes i mange forskellige farver eller blot holdes i to farver som på billederne her. Sjalets endelige farveudtryk afhænger dog meget af, hvilken farve der er farve A, og hvilken der er farve B. Strik derfor gerne farveprøver på forhånd, så du er sikker på at få det farveudtryk, du helst vil have.

Størrelse: Onesize
Længde: ca. 150 cm
Højde: ca. 75 cm

Materialer:
4,5 mm rundpind, 80 cm
Garn, der ikke er alt for tykt.

I dette prøvestrik er der brugt garn med en løbelængde på 200 m = 50 g., så en lignende løbelængde anbefales, men sjalet kan strikkes i lige den tykkelse, du ønsker. Dette får blot indflydelse på sjalets færdige udtryk.