Lehtisateessa tuubihuivi by Elizaveta Klimenko

Lehtisateessa tuubihuivi

Knitting
August 2019
Sport (12 wpi) ?
US 2½ - 3.0 mm
153 - 241 yards (140 - 220 m)
1- vuotiaasta aikuiseen
Finnish
This pattern is available for €2.50 EUR buy it now

Lehtisateessa tuubihuivi

Lehtisateessa tuubihuivi on ihanan kevyt ja kauniin pitsinen tuubihuivi, joka sopii moneen käyttöön. Ohjeessa on neljä erilaista kokoa eli noin yksivuotiaan koosta aina aikuisen kokoon saakka. Pitsin mallikerta on helppo ja sen oppii helposti ulkoa, joten huivi valmistuu todella nopeasti. Tuubihuivi on joustava, joten sen saa helposti päälle ja se myös pysyy kauniina ja lämmittävänä kaulalla. Halutessaan sitä voi pitää myös takin päällä. Tuubihuivi on samaa sarjaa Lehtisateessa villasukkien kanssa.

Koko 1 vastaa 1-2-vuotiaiden kokoa, koko 2 puolestaan noin 2-6- vuotiaiden kokoa, koko 3 sopii 6-vuotiaasta aina aikuiseen asti. Koko 3 vastaa aikuiselle kaulanmyötäistä mallia. Koko 4 on aikuisten koko, joka asettuu kaulalle löysästi eli se soveltuu parhaiten, jos tykkää pitää huivia rennosti kaulalla tai takin päällä.

Tuubihuivin neulomiseen soveltuvat muun muassa seuraavat langat: Drops Nord, Drops Baby Merino, Adlibris Baby Merino, Knit At Home Superfine Baby Merino, Drops Alpaca tai muu lanka, jossa on noin 160-180m/50g.

Länganmenekki koosta riippuen on noin 35g-80g.

Neuletiheys resorissa: 5cm= 13 silmukkaa
Neuletiheys pitsissä 5cm x 5cm = 14s x 18krs

Puikot: 3mm 40cm pyöröpuikot (jos haluaa tiukemman resorin, niin sitä varten on hyvä olla 2,5mm 40cm pyöröpuikot).

Lisäksi tuubihuivin neulomista varten tarvitset silmukkamerkkejä sekä päättelyneulan.

Ohje on suomenkielinen ja sopii erinomaisesti myös aloittelijoille :)