Neon vinoraitahuivi by Veera Jussila

Neon vinoraitahuivi

Knitting
April 2018
Fingering (14 wpi) ?
US 6 - 4.0 mm
547 - 656 yards (500 - 600 m)
Yksi koko
This pattern is available for free.

Tästä tuli ysärin innoittama pitkä ja helppo huivi, joka perustuu lyhennettyihin ja pidennettyihin kerroksiin. Vinoraitaa voisi tehdä toki muullakin tapaa, mutta itseäni viehätti nimenomaan lyhennetyt kerrokset. Vielä viimeistelyvaiheessa huivi kasvaa pituutta, ja varmaan myös käytössäkin.

NEON VINORAITAHUIVI, OHJE
Tarvitaan

noin 100-150g Sandnes Garnin Alpakka Silke lankaa, tai muuta vastaavaa fingerin paksuista lankaa

(tähän kului 120 g)

3-4 väriä

3,75-4 mm pyöröpuikot

Aloita luomalla 50 silmukkaa.
2. Neulo aina oikein yhteensä noin 5 cm.

Aloita lyhennetyt kerrokset seuraavasti:

  1. Neulo oikein, kunnes kerroksen lopussa jäljellä on 1 silmukka. Jätä se vasemmalle puikolle neulomatta, ja käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta siten, että lanka on työn takana. Kiristä silmukka niin kireälle, että se “muljahtaa” ja siitä tulee ns. kaksoissilmukka. Tätä silmukkaa käsitellään kuitenkin yhtenä silmukkana! Neulo kerros loppuun oikein.

  2. Käännät työ, ja neulo oikein kunnes 1s ENNEN äsken luotua kaksoissilmukkaa. Käännä työ, ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta siten, että lanka on työn takana. Kiristä silmukka niin kireälle, että se “muljahtaa ja siitä tulee ns. kaksoissilmukka. Neulo kerros loppuun oikein.

Jatka näin, kääntämällä työ aina 1 s ennen kaksoisilmukkaa, ja luomalla uusi kaksoissilmukka. Jatka kunnes joka toinen silmukka kaikista silmukoista on kaksoissilmukka.

  1. Tee nyt pidennettyjä kerroksia. Katkaise lanka, ja ota uusi väri. Neulo ylhäältä alaspäin vinoraidan huipulta silmukat oikein. Myös kaksoissilmukat neulotaan yksiöissilmukan tavoin oikein. Ole tässä kohtaa tarkka, jotta silmukoita ei pääse tippumaan.

  2. Käännä työ. Neulo kaksi silmukkaa oikein. Käännä työ, ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta siten, että lanka on työn takana. Kiristä silmukka niin kireälle, että se “muljahtaa ja siitä tulee ns. kaksoissilmukka. Neulo 1 o.

  3. Käännä työ, ja neulo oikein siihen asti, että tulee kaksoissilmukka. Neulo se oikein, ja neulo vielä 2 silmukkaa molemmat oikein.

  4. Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta siten, että lanka on työn takana. Kiristä silmukka niin kireälle, että se “muljahtaa ja siitä tulee ns. kaksoissilmukka. Neulo kerros loppuun oikein.

  5. Jatka neulomalla kerroksia 7-8, siten että uuden värin leveys on lopulta saman leveyinen kuin alkuperäinenkin väri.

  6. Neulo vielä tällä värillä 5 cm aina oikein.

  7. Aloita uusi vinoraita, neulomalla lyhennettyjä kerroksia 3-4.

  8. Vaihda taas väriä, ja tee sen jälkeen pidennettyjä kerroksia 5-9 kerroksien mukaan.

Huom! Voit myös muuttaa vinoraidan suuntaa, aloittamalla lyhennettyjen kerrosten neulomisen vastakkaisesta reunasta kuin aiemmin aloittamasi lyhennetyt kerrokset.

Neulo raitoja oman maun mukaan, kunnes huivin pituus on noin 1,4 m.

Päättele silmukat ja päättele langat.

Kostuta huivi ja pingota se muotoonsa, tai höyrytä kostutetun harson läpi. Huom! Huivin pituus kasvaa vielä huimasti tässä vaiheessa!