Patentlua by Lille rille design

Patentlua

Knitting
Lille rille hand dyed yarns
DK (11 wpi) ?
17 stitches = 4 inches
US 4 - 3.5 mm
186 - 284 yards (170 - 260 m)
1-3 år (4-10 år) medium voksen (stor voksen)
Norwegian
This pattern is available for kr.35.00 NOK buy it now

Patentlua er en lue i tofarget patentstrikk. Den kommer i størrelsene 1 år til stor voksen. Strukturen gjør den tykk, myk og varm. En kul effekt av tofarget patentstrikk er at plagget blir helt vendbart! Du får med andre ord to luer i én, og du kan bytte farge og uttrykk etter dagens ønske.

Denne lua egner seg også ypperlig til å strikkes i håndfarget garn! Har du fått kloa 1-2 hesper du ikke vet hva du skal lage av, lag denne. Strukturen bryter opp fargene, slik at variert garn (med fargeblokker) eller spettete garn virker midre ”voldsomt” og fargeopphopning unngås. Strikk gjerne håndfarget garn sammen med et ensfarget fabrikkfarget garn. Vil du strikke i kun fabrikkfarget garn, er det selvfølgelig også knallfint!

Lua er veldiig tøyelig på grunn av strukturen, og én størrelse kan derfor passe til et bredt spenn av hodeomkretser. Dette betyr dette at en lue i barnestørrelse kan passe til barnet i flere år. Brettekanten gjør at lengden lett kan justeres. Instruktsjoner for lue uten brettekant er også inkludert.

Detaljerte, illustrerte instruksjoner til hvordan strikke tofarget patentstrikk er inkludert.

Størrelser:
1-3 år (4-10 år) medium voksen (stor voksen)
Passer til hodeomkrets: ca 46-52 (52-54) 54-57 (57+) cm

Strikkefasthet:
17 m patentstrikk per 10 cm.
Dette tilsvarer garn med strikkefasthet 20-22 m glattstrikk per 10 cm.

Veiledende pinnestørrelse:
Pinnestørrelsen som gir deg riktig strikkefasthet. I mitt tilfelle er dette pinne 3 eller 3,5 avhengig av garnet. Jeg anbefaler en 40 cm lang rundpinne til å strikke selve lua på, samt en lang rundpinne for magic loop når det blir trangt i toppen med fellingene. Alternativt kan strømpepinner benyttes.

Garn:
Lille rille hand dyed yarns (i parentes pinnestørrelsen jeg har brukt):
- Tykk merino (pinne 3,5)
- Moon river (pinne 3,5)
- Tynn merino eller annet fingering weight-garn i dobbel tråd
(pinne 3)

Garnforbruk:
Antall meter av hver farge: ca 85 (100) 115 (130) m.

Garnmengden er oppgitt i meter, siden det da er lettere å veksle mellom garntyper med forskjellig løpelengde. Dersom du velger et annet garn, må du altså sjekke løpelengden på garnet og regne ut fra dette. For eksempel: Tykk merino har en løpelengde på 225 m/100 g. Du skal strikke strikke str 1-3 år. Du trenger da
85 m/(225 m/100 g) = 38 g av hver farge.

OBS: Strikk en prøvelapp, vask den og sjekk deretter at du har riktig strikkefasthet.