Soldag by Wenche Roald

Soldag

Knitting
July 2019
Fingering (14 wpi) ?
31 stitches = 4 inches
in glattstrikk og flerfargestrikk
US 0 - 2.0 mm
US 1½ - 2.5 mm
219 - 235 yards (200 - 215 m)
Dame (se nedenfor ang. justering av størrelse)
Norwegian

Vær oppmerksom på at det legges til 25% MVA for norske kunder.
Note that VAT may be added for customers in the EU.Har du noen gang vært ute og syklet tidlig en litt kjølig sommermorgen, eller sommerkveld, og oppdaget litt for sent at du skulle hatt med deg et par fine, lette halvvanter? Dette er vel en halvvante som er sommerlig nok til å kunne kalles «Soldag»? Den dekorative mansjetten starter med flere forskjellige strikketeknikker som ofte brukes på tradisjonelle votter og vanter i de baltiske land. Så kommer det et fint flerfargemønster. Selve vanten er ensfarget med hullmønster på oversiden og glattstrikk på undersiden. Her har vi et lite og variert strikketøy – perfekt sommerstrikketøy, og perfekte sommervanter!

Garn brukt i modellen: Hovedfargen F1 og F2 er Rauma 2tr Gammelserie, de ande fargene er rester av 2-tråds Sjølingstadgarn og Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Mål: Lengde fra mansjett til øvre kant: 12 cm Mansjett, lengde: Ca. 7 cm Omkrets: Ca. 18,75–19,5 cm avhengig av strikkefasthet. Tommel: 3,5–4 cm

Ang. størrelse: Hele vanten på bildene, bortsett fra øverste kant på vanten og tommelen, er strikket med pinne 2,5 mm og med garn i
«finulltykkelse». De passer en litt stor damehånd. Vil du ha en mer middels damestørrelse passer det bedre å bruke pinne 2 mm på hele vanten, over mansjetten. For flerfargemønsteret på mansjetten er det lurt å strikke med pinner 2,5 mm siden flerfargestrikk tenderer å trekke seg litt sammen i bredden.
Velger du et tynnere garn som f.eks. Rauma Lamullgarn, Hillesvåg Huldra, Shetland soft, Isager Highlandwool, eller annet tynt garn passer det med pinne 2,5 mm på hele vanten, bortsett fra den øverste kanten på vanten og tommelen, der det er brukt pinne 2 mm. Strikker du løst kan det være en idé å bruke 2 mm på hele vanten. Men, velg alltid pinner som gir deg riktig strikkefasthet.