Spencer Débardeur by STRIKKS studio

Spencer Débardeur

Machine Knitting
November 2020
Any gauge - designed for any gauge ?
XS-S-M-L-XL-XXL
Dutch
This pattern is available for €4.59 EUR buy it now

A free version is also available.

Dit breipatroon voor een spencer ofwel debardeur is geschreven als basismodel met een eenvoudig stappenplan. Het bijzondere aan dit patroon is, is dat het bruikbaar is voor allerlei soorten garens en breimachines. Dikke of dunne garens, grofbreier of fijnbreier, kleine en grote maten. Het patroon werkt met een invultabel en een formule om zodoende de juiste steken en toeren te berekenen voor jouw breimachine, jouw garen en jouw maat.

Deze spencer/débardeur is heel geschikt voor beginnende breiers. Aan de hand van je stekenproef en de gewenste maat word je met een stappenplan door de berekening van het patroon geleid.

 Vervolgens werk je aan de hand van een duidelijke uitleg door het patroon heen. We geven je tips voor het maken van een goede stekenproef, hoe je moet afkanten en hoe je het kledingstuk het beste in elkaar naait.

Het is een kort model met een classic tot casual fit, met een ronde, wijde mouwinzet en een ronde hals. In de boorden van het voor- en achterpand zit een splitje. Het model bestaat uit 5 patroondelen: voorpand, achterpand, twee mouwboorden, en een halsboord.

 De maten zijn afgestemd op een persoon van 1m70 lengte.
 De lengte van de spencer wordt gemeten vanaf het hoogste schouderpunt tot aan de taille.


Wil je de lengte aanpassen (een langer of een korter model), dan kan dat tussen de onderzijde van het pand en het begin van het armsgat.


Breimachine:
Elk type breimachine met een dubbelbed

Kennisnivo:
Beginners en gevorderden

Garen:
Elk soort garen