Styrbord og babord barnegenser by Bitta Mikkelborg

Styrbord og babord barnegenser

Knitting
June 2019
Sport (12 wpi) ?
US 1½ - 2.5 mm
US 2 - 2.75 mm
US 2½ - 3.0 mm
US 3 - 3.25 mm
US 4 - 3.5 mm
Barnestørrelser 2 - 12 år.
Norwegian
This pattern is available for kr.60.00 NOK buy it now

Styrbord og babord barnegenser er en oppfølger til den voksne utgaven med samme mønster. Nå kan også de yngste i flokken få egne sjømannsgensere, for jeg tror at det er mange unger som liker sjølivet. Strikk den i sommerlig tynn bomull, eller i tynt ullgarn for en høst- og vinterlig utgave.

Garn
Järbo Nova, Hot Socks Pearl, Järbo Gästrike eller annet garn som har omtrent løpemeter 360 – 420 meter pr. 100 gram.

Pinner
Rundpinner, 2,5 – 3,5 mm, alt etter egen strikkefasthet. 40 eller 60 cm lengde er passe, se på overvidden på den størrelsen du skal strikke. Tynneste pinnetykkelse brukes på rillestrikking og vrangborder. Til ermene brukes strømpepinner, eller Magic Loop dersom du foretrekker den teknikken.

Strikkefasthet
26 masker pr 10 cm i bredden. Strikk en prøvelapp før du starter på genseren for å sjekke din strikkefasthet. Får du mer enn 26 masker pr 10 cm, bør du gå opp i pinnestørrelse. Men får du mindre bør du gå ned i pinnestørrelse. Rett strikkefasthet gir vidden som er oppgitt på genseren. Husk at du også må være sikker på at mønsterstrikkingen med 2 farger gir samme strikkefasthet. Noen strammer litt ekstra når de strikker flerfarget mønster. Hvis du gjør det bør du gå litt opp i pinnestørrelse akkurat på det partiet.