Veslefrikk for voksne by Bitta Mikkelborg

Veslefrikk for voksne

Knitting
September 2018
Sport (12 wpi) ?
US 2 - 2.75 mm
US 2½ - 3.0 mm
US 3 - 3.25 mm
US 4 - 3.5 mm
Medium dame- og herrestørrelse
Norwegian
This pattern is available for kr.45.00 NOK buy it now

Veslefrikk var den som fikk store og små til å danse til de ikke klarte å gjøre annet. På den måten bekjempet han sin egen dødsdom med musikk. Det har jeg stor sans for. Tidligere har jeg laget et luemønster til baby som jeg kalte Veslefrikk. Det finnes i boka Luer. Jeg har også laget sokke- og vottemønster til baby, som kommer i Strikkekalender 2019.

Mønsteret fortjener å bli brukt til mer enn lue, så derfor kommer nå en voksenutgave i sokker. Det er laget for mellomtykt sokkegarn, og du kan få både dame- og herrestørrelse. Se forslag på pinnetykkelse. Jeg har også tatt med noen flere elementer i dette mønsteret, så blir det mer spennende å strikke.

Garn
Mellomtykt sokkegarn, som Järbo Mellanraggi, eller annet forsterket sokkegarn med løpemeter ca. 260 meter pr. 100 gram.

Pinner og størrelser
Du oppnår ulike størrelser i vidden ut fra hvor tykke eller tynne pinner du bruker. Jeg kan anbefale å bruke 2,75 – 3 mm til damestørrelse. Og fra 3 – 3,5 for herrestørrelser. Ta din egen strikkeerfaring i betraktning når du velger pinnetykkelse. Bruk strømpepinner, eller rundpinner, alt etter det du er vant til.

Garnforbruk:
Teststrikket i Järbo Mellanraggi, og pinner 2,75 mm. Lengde legg: 15 cm. Lengde fot: 25 cm. Totalt garnforbruk: 106 gram, hvorav 91 gram i bunnfargen.