Dutchknitty's projects
Color my Birds
Finished
March 2 2013
June 5 2013
Project info
Color my Birds
Bird Shawl by Christel Seyfarth
Knitting
Me!!
one size
Needles & yarn
Garnstudio DROPS Alpaca
Bloemendal wol en meer in Eindhoven, Noord-Brabant
Notes

Finished 6-6
Yes… Hij is klaar, had een week oponthoud omdat de wol op was en er nieuwe onderweg was.
Trots op mn werk, alleen de vogels in de punt vallen iets tegen maar zie je niets van als je hem om hebt.. Totaal 235 cm breed en de zijpunt is 175 cm lang.

Update 23-5 Punt is af en vandaag ben ik begonnen met de bovenboord af te kanten en kan ik nog met de steken opnemen aan de zijpanden.. maar de kleur die ik nodig heb is op… dus met ongeduld wachten op de nieuwe zending zodat ik ook de zijranden af kan gaan werken.

Update 20-5: vandaag gaat de schaar er in om de laatste 100 steken op gewone breinaalden te gaan breien en in het midden nog 1 vogel.. spannend dus….

Update 11-5: na een vakantie de draad weer opgepakt, heb 5 weken niets gedaan omdat ik deze shawl niet mee wilde nemen met het oog op kwijtraken. Bijna de tweede serie vogels f en er staan ongeveer. 200 steken op de naald, alles. Gaat veel sneller nu.

Update 25-3: Ik ben gestart met de tweede vogelrij, wil ze iets dichter op elkaar hebben zodat ik onderin ook nog een vogel evt. kan breien, totale lengte vanaf bovenrand is nu 50 cm en ik heb 310 steken over,dat zijn 9 patroonherhalingen, dat betekent dat ik 121 naalden heb gebreid.

Update 16-3: Het eerste vogelpatroon is klaar en de toeren worden al iets minder lang.

2-3: Al twee weken bezig maar kreeg het niet voor elkaar om van onder af te beginnen.. althans problemen met het eerste stuk om zoals ik wilde een vogel in het midden onderin te plaatsen en gelijktijdig mooi in patroon te werken. Na veel (on)-geduld en @#$%^ eindelijk op de rondbreinaalden geprobeerd maar ik beheers geen magic loop dus was een frustratie.. Toen even over gegaan naar de mongolia shawl, patroon was wel makkelijker maar eenmaal op de rondbreinaalden over gegaan zelfde ellende. Ooit zal ik dat nog wel eens beheersen..

Uiteindelijk besloten om opnieuw met deze shawl te beginnen maar nu van bovenaf te gaan werken met de grootste hoeveelheid steken en dan naar onderen te breien. 552 steken opgezet… 16 patroonherhalingen. Was wel heel veel uittelwerk om precies in het midden uit te komen en hele lange toeren maar nu na een week is het begin daar.. en begin ik er plezier in te krijgen en fijn vooruitzicht dat de toeren steeds minder worden. Ook minderen is mooier dan meerderen.

viewed 1066 times | helped 1 person
Finished
March 2 2013
June 5 2013
 
About this pattern
Dutchknitty's star rating
Dutchknitty's difficulty rating
49 projects, in 237 queues
About this yarn
by Garnstudio
Sport
100% Alpaca
183 yards / 50 grams
Dutchknitty's star rating

57337 projects

stashed 36429 times

  • Project created: February 26, 2013
  • Finished: June 6, 2013
  • Updated: March 13, 2018
  • Progress updates: 7 updates