Yndestrikk Design

eBooks available as Ravelry Downloads

eBook : 6 patterns

Dette digitale heftet inneholder 10 oppskrifter til baby og småbarn 0-24 mnd. Plaggene er delt inn i Tuva-sett, Lille Spire-hentesett og Gullskatt-serie. I tillegg er det en Basic tights som kan kombineres med de ulike settene, og et babyteppe. I hver oppskrift står det garnforslag og flere garnalternativer.

Patterns available as Ravelry Downloads

Knitting: Cardigan, Leggings
Garntopia-hentesett
Knitting: Bonnet
This pattern is in both Norwegian and English
Knitting: Leggings
En enkel glattstrikket tights som kan brukes i mange anledninger. Du kan bytte ut buksen i Lille Spire-hentesett med denne tightsen, eller strikke den til Tuva-settet. Den strikkes fra livet og ned med glattstrikkede brettekanter, der kanten øverst strikkes ned. Det strikkes forhøyninger bak for en god passform.
Knitting: Onesies
Bodyen strikkes nedenfra og opp. For å lage benåpninger strikkes for- og bakstykket frem og tilbake hver for seg før de settes sammen og bolen strikkes rundt. Det hentes opp masker til benkanter som strikkes til slutt. Det er brukt italiensk opplegg og avfelling for at det ikke skal stramme, i tillegg til at det gir et pent resultat. Det er lur...
Knitting: Onesies, Earflap Hat
Heldress
Knitting: Cardigan, Pants, Bonnet
Dette hentesettet består av jakke, kyse og bukse. Både jakke og kyse strikkes i samme pene strukturmønster, mens buksen strikkes i glattstrikk. Jakken strikkes nedenfra og opp, frem og tilbake på rundpinne. Knappestolpene strikkes samtidig med resten, slik at du slipper montering til slutt. Kysen strikkes frem og tilbake på pinnen, i samme møns...
Knitting: Baby Blanket
Dette teppet strikkes frem og tilbake på lang rundpinne. Det består av et gjentakende strukturmønster med rillestrikkede kanter rundt. Et mykt, lunt og deilig teppe til å bre over de små. På tykke pinner går det også ganske kjapt å strikke til å være et så stort prosjekt.
Knitting: Pullover
Genseren strikkes ovenfra og ned i ett stykke. Halskanten brettes ned og strikkes sammen med oppleggskanten for å slippe montering til slutt. Det strikkes forkortede pinner for å få en kledelig og behagelig forhøyning i ryggen. Bærestykket strikkes med tre ulike øketeknikker. Først økes det til skulder, deretter til ermer og til slutt noen omga...
Knitting: Cardigan, Bonnet
Tuva-jakke og -kyse strikkes i bølgestruktur, som består av rette og vrange masker. Jakken strikkes nedenfra og opp, frem og tilbake på pinnen. Ermer og bol settes sammen til klassisk raglanfelling. Knappestolpene strikkes samtidig med resten, slik at du slipper montering til slutt. Kysen strikkes frem og tilbake på pinnen, i samme mønster, og ...
Knitting: Onesies
Størrelse: Prematur/dukke (0) 3 (6) 9 (12) 18 (24) 36 mnd
Knitting: Sleeveless Top
Denne singleten strikkes nedenfra og opp med ulike strukturborder på forstykket, og glattstrikk på bakstykket. Når bolen er ferdig, strikkes forstykket og bakstykket frem og tilbake hver for seg. Det strikkes fellinger for å få dyp v bak, og v-hals fremme. Stroppene lages med i-cord-teknikk. Singleten er tøyelig og er ment å være ettersittende.
Knitting: Tee
En retro-inspirert t-skjorte i vevstrikk. Den strikkes rundt nedenfra og opp til ermehull, deretter strikkes forstykket og bakstykket frem og tilbake hver for seg. Det plukkes opp masker til halskant og ermekanter som strikkes til slutt.
Knitting: Tee
T- skjorten strikkes ovenfra og ned i ett stykke. Halskanten brettes ned og strikkes sammen med oppleggskanten for å slippe montering til slutt. Det strikkes forkortede pinner for å få en kledelig og behagelig forhøyning i ryggen.
Knitting: Sleeveless Top
Dette er en enkel singlet til å ha under, eller som eneste overdel på varme dager. Den strikkes rundt, nedenfra og opp til ermehull. Deretter strikkes forstykket og bakstykket frem og tilbake hver for seg, og til slutt skuldrene hver for seg før de maskes sammen. En kan også velge å ha knepping over den ene skulderen.
Knitting: Pullover
Tindegenser
Knitting: Shorts
Denne shortsen strikkes ovenfra og ned i glattstrikk med fine picotkanter. Du begynner med å strikke en løpekant som strikkes ned, deretter strikker du førhøyning bak, og videre rundt. Det økes til kile og hvert ben strikkes for seg.
Knitting: Cardigan, Pullover
Detter er både jakke og bluse i samme oppskrift.
Knitting: Baby Blanket
Garntopia-babyteppe strikkes frem og tilbake på rundpinne. Det er perlestrikk i kantene og mønsteret er forskjøvede border med bladmønster. Mønsteret trekker seg en del sammen når en strikker, men glatter seg ut i vask. Målene på teppet vil derfor være annerledes før og etter vask. Garnet røyter en del når en strikker, men det vil avta etter va...
Knitting: Cardigan
Jakken strikkes nedenfra og opp i et nydelig mønster, frem og tilbake på pinnen. Den kan brukes til både fint og til hverdags. Strikk den i tynn ull til alle anledninger, eller i blandingsgarn for en svalere variant.
Knitting: Coat / Jacket, Shorts, Bonnet
Et hentesett i en nydelig, gjentakende struktur. Settet inneholder jakke, bleiebukse og kyse. Like fint til nyfødt som til ettåring.
Knitting: Pullover
Denne genseren strikkes nedenfra og opp i bølge-struktur, hvor man bare behøver å kunne strikke rette og vrange masker, strikke to masker sammen og følge diagram. Ermer og bol settes sammen til klassisk raglanfelling.
Knitting: Earflap Hat
Denne nydelige luen kan brukes lenge på grunn av dens elastiske struktur. De minste størrelsene strikkes med øreklaffer. Strikk den i ull til de kaldere dagene eller blandingsgarn til de mildere dagene.
Knitting: Cowl
En luftig og deilig hals som enkelt kan tas på til kjøligere dager. Den kommer i tre størrelser og en kan variere om en ønsker å brette den dobbelt som på bilde, eller ha den i ett lag. Dette er en myk hals i enkel og fin fossefall-struktur.
Knitting: Headband
Et kjappstrikket pannebånd med en enkel og effektfull struktur. Dette kan bli strikket på en kveld, og kan bli en fin gave. Pynt med et par knapper om du vil.
Knitting: Cowl
En lettstrikket hals i helpatent. Halsen kan strikkes i ull til de kaldere dagene eller i blandingsgarn til de mildere dagene. Genialt til restegarn og egner seg godt både i barnehagen og ellers. Ideen til denne halsen oppstod da vi hadde behov for en hals som enkelt kunne tas på uten å ta av briller. Halsen er samtidig så elastisk at den også ...
Knitting: Cowl
En deilig hals med enkelt, effektfullt mønster som passer til både barn og voksen. Den kommer i tre størrelser, og kan brukes lenge. Minste størrelse er beregnet på barn under skolealder. Den mellomste størrelsen passer fint til skolebarn, men og som en tettere hals til voksen. Den største størrelsen er en løs hals til voksen.