Hundesokker

Knitting
September 2016
Sport (12 wpi) ?
24 stitches = 4 inches
US 2½ - 3.0 mm
US 4 - 3.5 mm
Medium
Norwegian
This pattern is available as a free Ravelry download

Disse sokkene er kjempegode og varme, og går svært raskt å strikke. Vi har to tollere selv, og synes det er stas å ha tollersokker. Vi har også laget diagrammer som skal forestille labrador og flat. Øverst er det et mønster med litt struktur, som veksler mellom fargen på hunden og fargen i tå og hæl. Du kan selvsagt bytte farger på hundene, hæl og tåfarge og bunnfargen etter hva du liker selv. Tolleren har noen omganger med tre og fire farger, der har vi strikket alt med rødbrunt garn, og sydd det hvite og sorte på med maskesting.Til snuten har vi brukt en liten knute i stedet for maskesting.

Vi anbefaler sterkt å bruke nylonforsterket garn til sokker. Vi strikker alltid mønster med ½ pinnenummer større enn når vi strikker glattstrikk uten mønster, fordi mønsterstrikk har en tendens til å bli litt strammere. Hvis det ikke er slik for deg, bruker du den pinnestørrelsen som gir riktig strikkefasthet.

I oppskriften har vi brukt en kileformet hælfelling, og tåfelling som går både i sidene og oppå og under. Hvis du har en hælfelling eller tåfelling du liker godt, bruk gjerne den.