Sommerveske valmuer

Knitting
July 2016
Fingering (14 wpi) ?
32 stitches and 36 rows = 4 inches
US 1½ - 2.5 mm
700 yards (640 m)
En størrelse
Norwegian
This pattern is available for kr.40.00 NOK
buy it now or visit pattern website

Denne sommervesken er veldig morsom å strikke, og vi mener det er den perfekte sommervesken. Frisk og lys i fargene, en veske man blir glad av å bruke. Den har et tett mønster, og strikkefasthet 32 masker, for at “stoffet” skal bli tett og solid. Du må kunne eller lære deg noen spesielle, men morsomme teknikker; usynlig opplegg og latvisk flette/tveband.

Vi har brukt restegarn, som vi har laget nøster av som skifter i fargene ved å klippe opp passende lengder og knyte sammen. Du kan bruke et alternativt garn med strikkefasthet 32 masker på 10 cm, og det bør være forsterket. Jo flere fargenyanser du finner, jo finere blir resultatet til slutt. Vi tror at et tynt sokkegarn kan brukes. Du strikker vesken i ett stykke, først strikkes bunnen fra midten og ut, deretter strikkes veskesidene oppover. OBS - for de som er nøye på det - den øverste borden går ikke opp i antall masker.

Vi har foret vesken med linstoff som er påstrøket vliselin for å få den stiv. Inni har vi sydd en mobillomme, og vi har satt på en glidelås på toppen. Remmen er strikket og sydd fast til vesken. Vii har laget en bloggpost i bloggen vår - http://chickenknitting.blogspot.no/ der vi viser hvordan vi har foret vesken og festet remmen.

Størrelse på vesken
Ferdig er vesken ca 22 cm høy og 26 cm bred. Bunnen er 6 cm bred.

Strikkefasthet og pinner
Du trenger strømpepinner og kort og lang rundpinne nr 2 ½ , eller den størrelsen du må ha for å få strikkefasthet 32 masker og 36 omganger på 10x10 cm.

Garn og garnforbruk
Du trenger ca 150 gram tynt ullgarn (strikkefasthet 32) i mange ulike farger i følgende fargegrupper, merk at resultatet blir bedre jo flere fargetoner du har innen hver fargegruppe. Mengdeangivelsene vil avhenge av hva slags garn du bruker.

Blå bunnfarge, ca 70 gram
Grønn < 20 gram
Rød, ca 30 gram
Gul < 20 gram
Brun < 20 gram

Materialer til foring
Til foring av vesken trenger du 30 x 90 cm linstoff, ca 30 x 60 cm tykk vliselin, en liten rest tynn vliselin til lomme, en glidelås ca 26 cm lang, tråd i passende farge.