Pompomsjal / Pompom shawl by Strikkelisa

Pompomsjal / Pompom shawl

Knitting
February 2018
Fingering (14 wpi) ?
18 stitches = 4 inches
in garter stitch
US 6 - 4.0 mm
437 - 1312 yards (400 - 1200 m)
one size
Flag of English English Norwegian
This pattern is available for kr.50.00 NOK buy it now

FINALLY AVAILABLE IN ENGLISH!

A fun shawl worked from the bottom up,
decked with lots of pompoms.

Suggested yarn: You will need 100 g thin wool for each stripe colour, as well as 150 g for the pompoms. For best result, use a yarn with a meterage of approx. 150-200 m per 50 g.


Et gøyalt sjal som strikkes nedenfra og opp, dekorert med massevis av dusker.

Størrelse: ca. 250 cm. målt langs den øvre kanten, men dette justerer du enkelt ved å strikke så langt du selv ønsker/har garn til.

Foreslått garn: Du trenger 100 gram tynn ull til hver stripefarge, samt 150 gram til pompomene. Det er kjekt at ulla har ca. 150-200 meter per 50 gram. Jeg har brukt et hespe Sølje og et hespe Vilje til hoveddelen, samt gul Ask til pompomene. Alt fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Du kan selvfølgelig også bruke nærmest alt annet garn!

Hvis du ønsker garn-/fargeinspirasjon kan du f.eks. sjekke ut #pompomsjal på Instagram (du trenger ikke logge inn for å se).

Husk at det er mange ulike måter å lage dusker på og at det finnes utallige hjelpemidler å få tak i. Google har mange gode tips!

Dette sjalet er designet av meg og oppskriften er utarbeidet med kjærlighet.
Husk på opphavsretten og åndsverkloven før du deler denne filen med andre. Jeg har lagt ned mye tid og jobb i denne oppskriften og setter pris på om du tenker deg om før du støtter opp om ulovlig fildeling.
Dersom du ikke kan betale for deg, men fremdeles ønsker å strikke sjalet, kan du heller sende meg en mail til strikkelisa@gmail.com, så kan vi se hva vi får til. :)