BEE skjerf/scarf by Annelene Evensen

BEE skjerf/scarf

Knitting
March 2016
DK (11 wpi) ?
16 stitches = 4 inches
in brioche
US 6 - 4.0 mm
525 - 547 yards (480 - 500 m)
One size - easily adaptable/lett å tilpasse
Flag of English English Norwegian
This pattern is available as a free Ravelry download

Bakgrunnshistorien
Når jeg har spurt fatter’n om hva han ønsker seg så svarer han: “Ett skjerf”. Når jeg så spør ham: “Hvordan skjerf?”. Så svarer han litt undrende “Bare ett skjerf.”

Jeg har ikke tall på hvor mange skjerf jeg har strikket til ham og som aldri er blitt brukt - fordi det er et eller annet galt med dem: de er for lange, de er for fargerike, de er for kjedelige, de har sånn rart mønster, osv…. Nå prøver jeg igjen og venter i spenning på hans tilbakemelding.

Nå har han fått skjerfet, han tok det på seg med en gang og sa: “Det er perfekt, du må ta bilde av meg!”

Størrelser
Oppskriften er på et skjerf som ikke skal være for langt, dvs. det legges over nakken og knytes i front. Men det kan med letthet strikkes så langt du bare orker hvis du husker på at du da bruker mer garn enn det som er oppgitt i oppskriften. Vær oppmerksom på at strikketeknikken gir ett elastisk stoff og det kan derfor være lurt å prøve skjerfet underveis.

Teknikker

  • Jeg har brukt Gammel norsk metode for å legge opp fordi denne teknikken gir en god elastikk. Du finner en grei beskrivelse av metoden her.
  • Strikkemetoden er brioche som det heter på fint - en slags patent som det heter på norsk. Jeg har valgt å bruke de engelske forkortelsene og da med norsk beskrivelse
  • For å felle av har jeg brukt en artig metode, Lori’s Twisty Bind Off, som gir en elastisk kant uten at det blir sånn irriterende vifteform. Du finner en grei beskrivelse av metoden her.

Materialer
Foruten nok garn og strikkepinner kan det være kjekt med ei god bok, en knallfin utsikt eller en psykt bra serie på TV, dessuten trenger du ei stoppenål til å feste endene og kanskje ei saks for å klippe av endene.

Strikkefasthet
Jeg er litt laus på tråden og hvis du er en såkalt normalstrikker, bør du nok gå ned et halvt pinnenummer.