Berga by Johanna Hallberg

Berga

Knitting
February 2015
Fingering (14 wpi) ?
US 1½ - 2.5 mm
400 - 420 yards (366 - 384 m)
Any size
Swedish
This pattern is available as a free Ravelry download

Berga heter ett ställe inte alls långt från den bondgård som jag växte upp vid. Det finns också ett ställe norr om Barcelona, upp mot Pyrinéerna, som heter Berga. En tillfällighet som kräver att uppmärksammas med ett sockmönster!

Garnet som mönstret ursprungligen är avsett för kommer från Greta and the fibers. Det är ett sockgarn som handfärgas av Marga, en begåvad indie-dyer, som verkar och bor i Barcelona. Du kan använda vilket sock/strumpgarn du vill, beskrivningen är anpassad efter vad din fot kräver gällande antal maskor i förhållande till vilken typ av garn du vill använda.
Tekniker som ingår och beskivs är tå-upp, Magic Loop, två sockor samtidigt, turkisk uppläggning, fleegle heel, flätor med släppta maskor. Mönstret är teststickat av flera personer som inte hade stickat sockor förut och jag har försökt beskriva momenten så begripligt som möjligt baserat på deras feedback.Teststickerskorna har använt allifrån tunt sockgarn till riktigt tjockt strumpgarn.

Jag hoppas att du vågar dig på de här sockorna även om du inte har gjort några förut. Sockornas storlek baserar sig på just hur dina fötter ser ut, det finns 3 olika diagram som du kan utgå ifrån.
Ett stort tack till Västerås Knitters, utan er hade den här beskrivningen inte funnits!