Breather / Hvileskjær by Vanja Blix Langsrud

Breather / Hvileskjær

Knitting
June 2016
Sport (12 wpi) ?
26 stitches and 34 rows = 4 inches
US 1½ - 2.5 mm
US 2½ - 3.0 mm
2045 - 3346 yards (1870 - 3060 m)
S-4XL (86-142 cm / 34"-56" overvidde)
Norwegian
This pattern is available for kr.50.00 NOK buy it now

Dette mønsteret er på norsk og består av én fil med oppskrift i tekstformat og mønsterdiagram.

Som regel tegner jeg heldekkende mønstre uten særlig med hvileskjær for den som strikker. Dette designet er langt enklere, og dermed også et hvileskjær for min del som mønstermaker.

Vrangborden strikkes fram og tilbake på p. Deretter strikkes bolen rundt på rundp opp til skuldrene. Omg beg midt foran med høyre forstykke. Legg opp 7 m som oppklippsmasker i tillegg til maskeantallet i oppskriften. De 7 ekstra m strikkes i glattstrikk og er ikke medregnet i maskeantallet i oppskriften. Ermene strikkes hver for seg og strikkes sammen med bolen, deretter felles til rundt bærestykke. Ved montering klippes det opp midt foran, og det strikkes stolper som sys på.

Oppskriften kommer i sju størrelser. Husk å sjekke din egen strikkefasthet mot den som er angitt i oppskriften. Får du færre masker per 10 cm, vil plagget bli større enn angitt. Får du flere masker per 10 cm, vil plagget bli mindre enn angitt. Bytt pinner for å få riktig strikkefasthet. Sjekk også beregnet overvidde i oppskriften mot et plagg du passer.

Lykke til