Dala-Selbukofte by Wenche Roald

Dala-Selbukofte

Knitting
September 2014
DK (11 wpi) ?
22 stitches and 32 rows = 4 inches
in Stranded stockinett
US 2½ - 3.0 mm
US 4 - 3.5 mm
1148 - 1378 yards (1050 - 1260 m)
small (medium) large
Norwegian
This pattern is available for kr.50.00 NOK buy it now

Vær oppmerksom på at det legges til 25% MVA for norske kunder.
Note that VAT may be added for customers in the EU.


This pattern is available in Norwegian only.Dala-Selbukoften er litt gammeldags strikkejakke - en feminin og ganske kort modell med en liten pufferm. Den er smal i livet og vidden økes gradvis oppover bolen.

Det er viktig å overholde strikkefastheten på denne jakken. Her er det like viktig å ha riktig strikkefasthet både i bredden og høyden. Jakken er strikket ganske fast. Hvis man ikke har riktig strikkfasthet vil man risikere å ikke få riktig passform, spesielt over skulderpartiet. Velg et tynnere garn og eller tynnere strikkepinner hvis du synes det er vanskelig å strikke såpass fast med de anbefalte garntypene og pinnene.

Jakken strikkes nedenfra og opp, først bol og ermer for seg opp til ermehullet hvor delene samles på én rundpinne og strikkes i et stykke, opp til halsen/toppen av ermekuppelen. Toppen av ermekuppelen formes med forkortede pinner og samles sammen til en liten puff. De siste centimetrene strikkes frem og tilbake. Det er beskrevet hvordan man på en finurlig måte kan strikke tofarget mønster på vrangsiden, så ikke la det skremme deg.

Knappekantene er doble og strikkes på en litt spesiell måte. Fram- og baksiden av knappekanten strikkes i ett (rundt) og felles av langs ytterkanten. Knappekantene lukkes med knapper og håndsydde hemper. Slike hemper var vanlig i før i tiden. Det er synd om det skulle gå i glemmeboken, og dette er en mulighet til å friske opp minnet om hvordan man lager dem. Dessuten er det praktisk fordi man ikke trenger å bestemme på forhånd hvor mange knapper man vil ha og hvor man skal plassere dem.

Navnet Dala-Selbukofte kommer av at mønsteret har sitt opphav i et av mine andre design, Dala-Selbuvotter.