Fårbacken by Erika Guselius
Welcome! You are browsing as a guest
Create a free account to see 31 projects made from this pattern and more... What am I missing?

Fårbacken

Knitting
August 2015
Fingering (14 wpi) ?
30 stitches = 4 inches
in stranded stockinette stitch
US 2½ - 3.0 mm
219 - 427 yards (200 - 390 m)
1 year, 4-6 years, 8-10 years and adult
This pattern is available for kr.40.00 SEK buy it now

Fårbacken är det första mönstret i min nya mönstersamling som jag döpt till “Strövtåg i hembygden”.

Fårbacken är mysiga sockor för hela familjen. Sockorna stickas från mudden och ner med istickshäl och ett flerfärgsmönster som är lätt att memorera. Välj ett blankt och stunsigt garn som får mönstret att framträda bäst. Varför inte välja en lyxig ull/silke-blandning till de yngre och något mer slitstarkt till vuxenstorleken.

Storlek; 1 år (4-6 år) 8-10 år (vuxen)
Garn; Ett garn med ca 260 m/100g. I två färger som kontrasterar mot varandra, välj ett enfärgat eller lätt melerat garn för bäst effekt. Sockorna visas här i Tant Kofta Tjock Filisilk, Onion fino organic wool+nettles, Sandnes Alpakka och Rowan wool cotton 4 ply. Det är viktigt att garnet är stretchigt och inte för stumt.
I mönstret kallas den ljusare färgen för färg A och den mörkare för färg B.
Garnåtgång; Till den största storleken behövs två 50grams nystan av färg A och ett 50grams nystan av färg B, ca 390 meter totalt men du kommer att få garn över. Till den minsta storleken behöver du ett nystan av var färg och även där kommer du att få garn över. Observera att garnåtgången kommer att variera beroende på hur långa skaft och fot stickas.
Stickor; 6 strumpstickor 3 mm eller de stickor du måste ha för att få rätt stickfasthet.
Stickfasthet; 30m/10cm i flerfärgsstickning. Det är mycket viktigt att sockan blir stretchig för att storlekarna ska stämma så gå hellre upp i stickstorlek om du är det minsta tveksam.