Hypistelymuhvi ilman vuorta (Twiddle muff) by Sari Suvanto
Welcome! You are browsing as a guest
Create a free account to see projects made from this pattern and more... What am I missing?

Hypistelymuhvi ilman vuorta (Twiddle muff)

Knitting
October 2015
12 stitches and 16 rows = 4 inches
in Sileää neuletta
US 10 - 6.0 mm
7.0 mm
US 11 - 8.0 mm
This pattern is available for free.

Voihan hypistelymuhvi, elämän ilo ja rakas asia! Miten voikin yksinkertainen juttu olla niin kiinnostava sekä tekijöille että vastaanottajille.

Oli helmikuun alkupuolen lauantai 2015 ja sukkuloin huvikseni pitkin poikin Facebookia eri neulontaryhmissä. Eräässä englanninkielisessä ryhmässä oli tehty twiddle muff, kiinnostuin ja aloin kaivamaan lisää tietoa. Muhvihan on aivan mieletön idea! Kun vielä löysin mukaan Tarja Parviaisen, Eija Sinkkosen ja Kirsi Asikaisen sekä Pohjois-Karjalan Muisti ry:n ja Pohjois-Karjalan Martat ry:n niin tiimi oli kasassa. Siitä se sitten lähti ja huhtikuussa hypistelymuhvit lanseerattiin yhdessä Joensuun kaupungin vapaaehtoistoiminnan kanssa. Tällä hetkellä tekijöitä ja kampanjoita on joka puolella Suomea, muhveja on tehty varmaankin tuhansia. Siis tuhansia, aivan uskomatonta!

Twiddle muff eli vapaasti suomennettuna Hypistelymuhvi on kehitetty mm. dementiaa sairastaville.
Muistisairauteen voi liittyä levotonta motorista käyttäytymistä, jota voidaan lievittää virikkeitä lisäämällä.
Hypistelymuhvi antaa tekemistä levottomille käsille, jolloin muistisairautta sairastava henkilö voi rauhoittua.

Muhviin on kiinnitetty käsien toimintaa aktivoivia esineitä, esim. nappeja, pallotupsuja ja virkattuja kuvioita jne. Esineitä voidaan kiinnittää sekä ulko- että sisäpuolelle eli käsiä voi lämmitellä muhvin sisällä ja samalla hypistellä. Lisäksi erilaiset värit, muodot ja materiaalit tuovat virikkeitä myös näköaistin kautta.