Itte no Knussel by Vanja Blix Langsrud

Itte no Knussel

Knitting
December 2015
Fingering (14 wpi) ?
26 stitches and 28 rows = 4 inches
US 1½ - 2.5 mm
US 2½ - 3.0 mm
1914 - 3253 yards (1750 - 2975 m)
XS-XXXL
This pattern is available as a free Ravelry download

This pattern is a free pattern, but in Norwegian only. As for now, I have no plans for having it translated into neither English nor any other languages.

Mønsteret er inspirert av den rause holdningen til Marte Svennerud i fortellingen Itte no knussel (Barbra Ring, trykket i Fnugg, en samling fortellinger, i 1909). Oppskriften ble gitt som gratismønster fra 1.-24. desember i Facebook-gruppa mi, Vanjastrikk. Jeg åpnet én luke per dag, og ingen av deltakerne visste hvordan det endelige designet ville se ut. Her finner du hele mønsteret samlet.

Oppskriften består av to filer:
Oppskriften i tekstformat
Diagram

Kofta har heldekkende mønster i to farger, og modellen er strikket nedenfra og opp. Vrangborden strikkes fram og tilbake. Deretter strikkes bolen rundt på rundpinne opp til ermehullene. Ermene strikkes hver for seg og settes så inn på samme rundpinne som bolen. Det felles så på bærestykket opp til halsåpningen. Ved montering klippes det opp midt foran og det strikkes langsgående knappestolper som sys på forstykkene.

Da dette er et gratismønster, ber jeg om forståelse for at jeg ikke yter support på det på denne siden. Du er derimot hjertelig velkommen til å spørre om hjelp i alle mulige strikkegrupper, deriblant min egen Facebook-gruppe, Vanjastrikk:
https://www.facebook.com/groups/vanjastrikk/