Jet-lagged / Døgnvill by Vanja Blix Langsrud

Jet-lagged / Døgnvill

Knitting
Worsted (9 wpi) ?
14 stitches and 19 rows = 4 inches
in Stockinette stitch, double yarn
US 8 - 5.0 mm
US 9 - 5.5 mm
5.0 mm (H)
1640 - 2625 yards (1500 - 2400 m)
XXS-4XL (9 størrelser, fra 74-120 cm overvidde)
Norwegian
This pattern is available for kr.50.00 NOK buy it now

This is a pattern for Jet-lagged sweater. The pattern is in Norwegian only (for now) and consists of one file which includes text and photos.

Dette er oppskriften til ullgenseren Døgnvill. Oppskriften finnes kun på norsk (foreløpig) og består av én fil som inneholder tekst og bilder.

DØGNVILL <3 Genseren har fått navnet fordi man rett og slett kan bli litt døgnvill av å strikke den. Det går så fort, og man har ikke lyst til å gi seg før den er ferdig! Jeg brukte 23 timer på den gule (den midterste størrelsen i oppskriften), effektiv tid. Ja, man skal kose seg med strikketøyet, og det har jeg virkelig gjort mens jeg har strikket alle disse modellene <3

Døgnvill er strikket i islandsk plateull og med strikkefasthet 14 m per 10 cm. Islandsk plateull er uspunnet garn, og tråden ryker lett. Nøste opp garnet fra platene dobbelt, med 1 tråd fra innsiden og 1 tråd fra utsiden av platen. Nøste garnet enda en gang slik at det får enda mer tvinn. Da er det mindre risiko for at garnet ryker underveis. Om så likevel skulle skje, legg endene slik at de overlapper hverandre, fukte håndflaten med litt vann eller spytt og gni hendene raskt mot hverandre. Friksjonen gjør at trådene toves.

Se min instruksjonsvideo for hvordan hekle bobler på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=xSuqkfvbxuw&amp;feature=y...

Lykke til!