Litago julegenser

Knitting
December 2018
Worsted (9 wpi) ?
19 stitches and 21 rows = 4 inches
US 7 - 4.5 mm
US 8 - 5.0 mm
S (M) L (XL)
Norwegian
This pattern is available as a free Ravelry download

Finnes det noe søtere enn en julepynta ku? Dette er en genser du vil komme i skikkelig jule-stemning av å strikke. Genseren har rader med Santa Luciaku, Dombjelleku og Strikkeskjerfku. Innimellom kuene har den border med hjerter, juletrær med perlepynt og julepakker med gullsnor. Genseren strikkes nedenfra og opp, og du kan selv justere lengden ved å fjerne en bord eller legge til noen ekstra omganger med hvitt. Merk at det bare er Litago-kuene som går opp i antall masker i bolen. Hjertene, pakkene og trærne vil ikke gå opp, slik at du får litt ekstra avstand mellom hjertene i siden, eller kanskje et litt mindre juletre. Men det gjør ikke noe,
Litago julegenser
fordi dette vil være i siden av gensere og derfor ikke synes.I noen av omgangene er det tre eller fire farger i omgangen, her må du velge om du strikker med alle fire fargene, eller om du strikker med to farger, og broderer over riktig farge med maskesting til slutt. Vi anbefaler spesielt at de vertikale stripene i pakkene med gulltråd broderes til slutt, siden gulltråden ikke er så enkel å strikke med. Halen og smilet til kuene har vi brodert med attersting med sort garn vi har «splittet». Klaven til Dombjellekuene er også brodert med maskesting i etterkant og du trenger 10 (11) 12 (13) små dombjeller som er 11 mm. Skjerfene er heklet med luftmasker og er ca. 15 cm. Perlene på juletreet er festet med «splittet» grønt garn.
Størrelser: S (M) L (XL) A. Hel lengde, cm: 63 (63) 68 (68) B. Overvidde, cm: 89 (98) 107 (116) C. Ermlengde, cm: 44 (47) 50 (53)