Theas Fiskelue by Bitta Mikkelborg

Theas Fiskelue

Knitting
May 2015
DK (11 wpi) ?
US 2 - 2.75 mm
US 2½ - 3.0 mm
US 3 - 3.25 mm
US 4 - 3.5 mm
From child to adult, depending on chosen number of stitches and yarn.
Norwegian
This pattern is available as a free Ravelry download

The pattern is in Norwegian only, but it is charted and you may follow the chart.

Størrelser: Luemønsteret er laget med to forskjellige antall masker, så du kan velge det som passer best for ditt garn. Les på banderolen på ditt valgte garn, og regn ut hva som blir mest passe med tanke på omkretsen til hodet. Det står på banderolen hvor mange masker som utgjør 10 cm, så det er greit å regne ut. Velg da det maskeantallet som er nærmest det maskeantallet som ditt garn trenger. Velg også pinner ut fra det garnet du ønsker å strikke med.

Jeg har strikket denne luen i Järbo Elise, på pinner 3 og 3,25 mm. Den tynneste størrelsen brukte jeg på vrangborden. Jeg strikket den største størrelsen (høyest maskeantall), og det ble en litt stor damelue. Den er nok også passe til en herre. Garnforbruk: 95 gram. Et godt garnalternativ til Elise er Järbo Mellanraggi, eller annet 6-tråders sokkegarn.

Du kan velge om du vil strikke en litt lang lue (baggy), eller om du vil ha en ordinær lue som ikke er lang. Forskjellen er lengden til fellingen, etter at selve diagrammet er strikket ferdig.