Bitta Mikkelborg

Patterns available as Ravelry Downloads

Knitting: Mittens
Votter er alltid godt å ha når frosten biter i hendene. Disse vottene er strikket i garn av ull og alpakka, og kan toves forsiktig om du ønsker det. Her er det fine fletter på oversiden av vottene. Det er artig å strikke fletter, og så blir det ikke ensformig som det kan bli med glattstrikking.
Knitting: Mittens, Beanie, Toque
Lue- og vottestrikking er blant mine favoritter, og her kommer både Vaffellue og Vaffelvotter. Begge disse har samme mønster som Vaffelsokkene.
Knitting: Mid-calf Socks
Hva er bedre enn nystekte vafler? Det må jo kanskje bli sokker med vaffelhjerter i mønsteret, men du må love å ikke spise disse sokkene. Disse blir deilige og varme å ha på når du skal steke vafler på terrassen, en skarp vårkveld. By familie og venner, og kanskje også naboer, på deilige vafler, og vis fram de fine sokkene du har på.
Knitting: Shawl / Wrap
Nå nærmer det seg jul, og tradisjonen tro, vil jeg arrangere ett nytt adventsmysterium. Dette er en koselig aktivitet i en litt hektisk førjulstid. Det er sunt å sette seg ned og ta fram en fin strikking, og bare la tankene vandre.
Knitting: Mittens
Fine votter, strikket i tykk, deilig ren ull. Disse har et vakkert mønster, og når de er strikket i to farger, vil de bli doble. Dermed ekstra varme å ha på en kald vinterdag.
Knitting: Mid-calf Socks
I norrøn mytologi heter det at Heimdall var vokteren av regnbuebroen Bifrost. Denne broen gikk mellom Åsgard og Midgard, og var den viktigste veien inn til gudenes rike. I Skaldskaparmål av Snorre, sies det at han er sønn av Odin.
Knitting: Mittens
Mot nord er et vakkert vottemønster, der selve mønsteret fikk meg til å tenke på nord. På en måte så jeg stavnen på en båt, med kurs for nord. Derfor kalte jeg dette mønsteret «Mot nord». Jeg har også tegnet inn noen små hjerter, det er for alle de som på en eller annen måte har sitt hjerte i nord.
Knitting: Beanie, Toque
De fleste kan vel tenke seg hvordan denne luen har fått navnet sitt, så det skal jeg ikke si så mye mer om. Her er det bare å finne fram det du har av rester, og kose deg med spreke farger. Du kan selv velge hvor mange farger du ønsker å ha med, selv om diagrammene viser 5 farger.
Knitting: Knee-highs, Legwarmers
De fleste kan vel tenke seg hvordan disse leggvarmerne/strømpene har fått navnet sitt, så det skal jeg ikke si så mye mer om. Her er det bare å finne fram det du har av rester, og kose deg med spreke farger. Du kan selv velge hvor mange farger du ønsker å ha med, selv om diagrammene viser 5 farger. Velg om du vil strikke leggvarmere eller strøm...
Knitting: Shawl / Wrap
Godvakkersjalet er et mønster som er ganske enkelt å strikke, og det egner seg både for nybegynnere og viderekomne i strikkeverdenen. Det har partier med glattstrikk, både ensfargete og stripete. Disse partiene deles opp med et enkelt hullmønster. Sjalet blir både vakkert og godt, så navnet passer perfekt.
Knitting: Mid-calf Socks
Stjerner i sikte er for alle stjernene våre, det vil si våre barn. Alle barn bør få slike sokker, så vi husker at vi har noen «Stjerner i sikte». Dette gjelder både de som er hjemme, i barnehage eller på skolen. Gode og varme sokker er gull verdt når høst og vinter sakte, men sikkert, begynner å nærme seg.
Knitting: Knee-highs
Jeg vet ikke hvor mange av dere som har hørt valsen Bergrosa? Kanskje er det alderen min som gjør at jeg husker og nynner på sånne valser. For en gang i tiden lærte jeg å danse vals, og har alltid likt det siden. Det var min far som lærte meg det. Valsen Bergrosa, av Sven Nyhus kvartett er den fineste av dem alle.
Knitting: Mittens
Her kommer Issmelting lue og votter. Ett flott sett til vinteren, og kanskje særlig flott ettersom det har blitt mars, og det er nå isen smelter for fullt. Dette settet kan strikkes til både damer og herrer. Det passer godt sammen med Issmelting sokker, som finnes i min bok; Sokker, strikking hele året (Pax forlag, 2013).
Knitting: Mid-calf Socks
Det var en rein lykke å lage mønsteret til disse sokkene, og en herlig følelse å strikke dem også. Mønsteret har mange forskjellige elementer i seg, og det gjorde strikkingen spennende. Sokkene bærer også en bord med firkløvere, og det betyr jo lykke i seg selv. Og ikke minst, det blir lykkelige og varme føtter med disse på.
Knitting: Mid-calf Socks
Mønsteret Tvillinghjerter ble til i løpet av vinter- og vårmånedene i år, etter at nyheten om at jeg skulle bli tvillingbestemor hadde slått rot. Gleden over å få lov å bli bestemor er enorm, en endeløs og inderlig jubel inni hjertet. Så da ble det tegnet mye hjerter. Her finner du et generøst dryss med hjerter, til og med under foten.
Knitting: Mittens, Beanie, Toque
Det er veldig koselig å lage mønstre til prosjekter der en kan bruke restegarn. Da kan en få brukt opp små rester, og det er duket for herlige fargesprell. Dette settet er intet unntak. Her er det brukt 5 ulike farger i diagrammene, men du kan selvsagt bruke flere eller færre farger om du ønsker det. Mønsteret er lett å memorere, så det går for...
Knitting: Shawl / Wrap
Vingeslag er et lettstrikket og morsomt sjal. Det består av 2 ulike mønstre, som skal strikkes annenhver gang, og det blir ikke kjedelig å strikke. Du kan velge å strikke mønstrene så mange ganger som du ønsker, og dermed kan du få den størrelsen du ønsker.
Knitting: Shawl / Wrap
Knitting: Baby Blanket
Embracement betyr omfavnelse, noe som passer godt på dette babyteppet. Jeg har tenkt at dette teppet skal omfavne babyen på en varm og myk måte.
Knitting: Sweater - Other
Genseren har en generøs vidde og det er lett å forandre maskeantallet. Bare ikke forandre der det er mønsterstrikking. Du kan lett regne deg fram til annet maskeantall ut fra din egen prøvelapp og dine egne mål rundt bysten.
Knitting: Mittens, Fingerless Gloves, Beanie, Toque
Hanna Marie heter min flotte venninne oppi nord, og siden jeg savner henne veldig mye, har jeg nå laget lue, votter og pulsvanter som er navnet etter henne. Hun har tidligere også fått sitt eget sokkemønster, og flettingen i denne lua er samme flettingen som finnes i sokkemønsteret.
Knitting: Mid-calf Socks
Alvedans er et vakkert design, og sokkene kommer til å kle føttene som et nydelig smykke. Hvis du er av den litt jålete typen, så kan du velge vrangbord med blondekant, den er meget kledelig. Hvis du er litt mindre pyntete av deg, så kan du velge vanlig vrangbord. Sokkene vil uansett bli vakre på foten.
Knitting: Beanie, Toque
Oktober er måneden for å bære rosa sløyfer, som viser at vi bryr oss om våre medsøstre som kjemper kampen mot brystkreft. Det kan være noen vi kjenner, ei i familien, i nabolaget eller blant kolleger. Vi kjenner alle noen som har kjempet denne kampen.
Knitting: Beanie, Toque
Denne lua er laget spesielt for å være en statement-lue som støtter de homofiles rettigheter, og ikke minst deres naturlige tilstedeværelse i samfunnet. Jeg har et nært familiemedlem som er homofil, og jeg er kjempestolt over at han tidlig turte å stå fram og være den han er. Flagget som de homofile bærer med stolthet, har regnbuens farger, men...
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Nå har vi kommet til klut nr 5 i alongen for 2015, og denne heter Let’s Twist. Selve mønsteret vrir seg hele veien, så navnet passet bra. Dette er en morsom klut å strikke, men man må følge godt med på mønsteret.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Fjerde klut i Bittamis Klutealong 2015.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Tredje klut i Bittamis Klutealong 2015.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Andre klut i Bittamis Klutealong 2015.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Første klut i Bittamis Klutealong 2015
Knitting: Mid-calf Socks
Dette mønsteret er en del av eboka Sokker i blåtimen, et samarbeid med designeren Lillcat.
Knitting: Beanie, Toque
Mønsteret inneholder fire forskjellige design med fellesnevneren fletter. To for damer og to for herrer, men du står selvsagt fritt til å velge selv.
Knitting: Mid-calf Socks
Flettverk er en del av eboka Sokker i blåtimen, et samarbeid med designeren Lillcat.
Knitting: Knee-highs
Dette mønsteret er en del av eboka Sokker i blåtimen, som er et samarbeide med designeren Lillcat.
Knitting: Mid-calf Socks
Setesdalsføtter har tradisjonsborder fra Setesdalsmønsteret, et flott mønster med stor verdi for vår kulturarv innen strikking. Mønsteret er laget som en protest på at store aktører innen garnindustrien her i Norge forsøker å ta kontroll over mønstre som har vært i vår tradisjon lenge. De forsøker å skremme uavhengige designere fra å bruke diss...
Knitting: Beanie, Toque
The pattern is in Norwegian only, but it is charted and you may follow the chart.
Knitting: Mid-calf Socks
Stjerne over Island er et spennende mønster som kombinerer tradisjonelt islendermønster med annen mønsterstrikk.
Knitting: Mittens
Garn, pinner og størrelser:
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Knitting: Beanie, Toque
Florisse Hat is a romantic hat design with a sure sign of spring and summer. There is a generous sprinkle of cute little flowers all over the hat.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
This is the first dish cloth in a series of 5. Each pattern will be published fridays from today.
Knitting: Washcloth / Dishcloth
Knitting: Mid-calf Socks
Florisse is a romantic sock design with a sure sign of spring and summer. It has a generous sprinkle of cute little flowers all over the sock. The pattern gives the socks a feminine and summery feel, while still being warm because of the stranded knitting. The traditional rib is replaced by a decorative lace pattern, which further contributes t...
Knitting: Mittens
Florisse Mittens is a romantic mitten design with a sure sign of spring and summer. There is a generous sprinkle of cute little flowers on the upper side of the mittens. The pattern gives your hands a feminine and summery touch, while still being warm because of the stranded knitting. The traditional rib is replaced by a decorative lace pattern...
Knitting: Mid-calf Socks
A brand new sock pattern, mainly made for men. The socks will be elastic and therefore will be suitable for women too.
Knitting: Mid-calf Socks
Cute lace socks dedicated to a wonderful knitter I met this spring.
Knitting: Mid-calf Socks
The Muses in Greek mythology, poetry and literature, are the goddesses of the inspiration of literature, science and the arts. They were considered the source of the knowledge, related orally for centuries in the ancient culture that was contained in poetic lyrics and myths. The muses are the nine daughters of Zevs and Mnemosyne.
Knitting: Mid-calf Socks
The Muses in Greek mythology, poetry and literature, are the goddesses of the inspiration of literature, science and the arts. They were considered the source of the knowledge, related orally for centuries in the ancient culture that was contained in poetic lyrics and myths. The muses are the nine daughters of Zevs and Mnemosyne.
Knitting: Mid-calf Socks
The Muses in Greek mythology, poetry and literature, are the goddesses of the inspiration of literature, science and the arts. They were considered the source of the knowledge, related orally for centuries in the ancient culture that was contained in poetic lyrics and myths. The muses are the nine daughters of Zevs and Mnemosyne.
Knitting: Pillow / Cushion
Pillow made for my brother. He is a freak when it comes to interior and furnishing, and wanted a special pillow for his sofa.
Knitting: Mittens
Mittens pattern made for members of the Norwegian hancraft forum Uformelt.net
Knitting: Ankle Sock
Pattern includes 4 anklets to knit. Each of them named after the different seasons through a year. And each of the patterns made to fit each season.
Knitting: Mid-calf Socks
Sock pattern inspired by the Norwegian traditional jacket: Nordlandskoften.
Knitting: Mid-calf Socks
Sock pattern inspired by the Norwegian traditional jacket: Nordlandskoften.
Knitting: Mid-calf Socks
Sock pattern made for gentlemen, but can be knitted for women as well.
Knitting: Mid-calf Socks
Lace socks for women.
Knitting: Mid-calf Socks
Decorative socks for women. The pattern have cables and lace, and in the back there are ribbing in both sides, which makes the leg tight.
Knitting: Mid-calf Socks
This is the long sock version of my anklets: Hearts for my Children.
Knitting: Ankle Sock
Sweet sockpattern dedicated to my children.
Knitting: Mid-calf Socks
Textured socks with a soft cable, made for both men and woman. The pattern is written for several yarn types and needles sizes as it includes 3 different numbers for cast on.
Knitting: Mid-calf Socks
Lovely sock pattern for variegated yarn, and for leftovers. These pattern is made for 64 stitches cast on, but includes suggestions for how to make wider socks.
Knitting: Scarf, Cowl, Shawl / Wrap, Headwrap
Easy, but decorative cowl/scarf.
Knitting: Mid-calf Socks
New sock pattern, designed specially for men. But the pattern can be used for womans socks too.
Knitting: Mid-calf Socks
Latvian inspired sock pattern. The traditional pattern is use on the front side, and there are ribbing in 2 colors on the back side.
Knitting: Ankle Sock
Anklet with lacepattern running over the foot.
Knitting: Ankle Sock
Two anklets especially designed for men.
Knitting: Scarf, Cowl
Free cowl/scarf pattern.
Knitting: Mid-calf Socks
Socks for babies and children of all ages.
Knitting: Hats - Other
Two similar hats in one, based on same cable pattern combination as Bittas Mittens and Vistes Wristies.
Knitting: Beanie, Toque
Decorative hat especially designed for men, but will also wear out just fine for women.
Knitting: Mid-calf Socks
New cables socks, knitted in a rather thick sock yarn; Perfect fra Sandnesgarn. You may choose other yarn if you like, the sock is very stretchy.
Knitting: Mid-calf Socks
New sock pattern made with 3 different number of cast on stitches. (56, 60 and 64)
Knitting: Ankle Sock
Finally releasing this sock:-)
Knitting: Mittens, Fingerless Gloves
Lovely mittens and wristwarmers designed by me and codesigner MargotViste (ravel name)
Knitting: Mid-calf Socks
New and manly sock pattern. Easy knitted and good to wear.
Knitting: Mid-calf Socks
This pattern is suitable for both men and women.
Knitting: Ankle Sock
A pattern for ankle socks including cast on for knitting in both thick and thin sock yarn.
Knitting: Mid-calf Socks
Pattern no 4 in my Grey’s Anatomy series. This time it is Christina Yang who gets her own sock pattern.
Knitting: Ankle Sock, Mid-calf Socks
New sock pattern ready.
Knitting: Ankle Sock, Mid-calf Socks
Free lace sock pattern.
Knitting: Mid-calf Socks
Pattern for members of Uformelt, a Norwegian handcraft internet community.
Knitting: Mid-calf Socks
Norwegian sockpattern.
Knitting: Mid-calf Socks
The third pattern to tribute the great surgeons in Greys Anatomy, now it’s Meredith time to get a pattern of her own.
Knitting: Ankle Sock, Mid-calf Socks
Short socks knitted in a soft and strong alpaca/merino/nylon yarn. I have used Viking Alpaca Sport, but all yarn but other yarn with equal specifications can be used.
Knitting: Fingerless Gloves
Only in Norwegian
Knitting: Ankle Sock
I have named these anklets Pointing Anklets because of the pattern.
Knitting: Mid-calf Socks
The name is a tribute to Dr. Shepherd in Grey’s Anatomy. Why? Because I’ve been watching that show for many years, and Dr. Shepherd is one of my favorites:-) I have had hours and hours of joy watching all seasons of Grey’s.
Knitting: Mid-calf Socks
You will need the larger amount of yardage dor a normal cuff length.