Emelie Björnkvist

eBooks available as Ravelry Downloads

Patterns available as Ravelry Downloads

Knitting: Hanging Ornament
Don’t we just love small Easter decorations? This cute brioche egg is the perfect scrap yarn project and you can use whatever yarn you have. Make a set of matching eggs or mix colours as you like.
Knitting: Shawl / Wrap
Vinterlekar är en stor och härligt värmande trekantsjal i traditionell stil. Sjalen är uppbyggd av olika bårder eller partier som återkommer allteftersom sjalen växer. Mönstret anger i vilken ordning och hur många ggr varje parti ska stickas enligt sjalen på bilden, men du avgör själv hur stor sjalen ska bli genom att lägga till eller ta bort m...
Knitting: Mid-calf Socks
Sockarna Chrysler har hämtat sin inspiration från arkitekturen. En av de mest kända Art Deco byggnaderna är Chrysler Building i New York och sockarna har fångat upp det berömda tornets omisskännliga bågar.
Knitting: Headband
Flapper var det övergripande namnet på 20-talets frigjorda kvinnor, vars still kännetecknades av kortare, fladdriga klänningar, mycket makeup och bob-frisyr. En utmärkande accessoar var pannbandet som bars över håret, gärna med en fjäder i. Pannbandet och pulsvärmarna i det här mönstret har hämtat inspiration från dessa kvinnor och är både flär...
Knitting: Shawl / Wrap
Putting on the Ritz är en del av kollektionen ”The Roaring Twenties” som leker med 20-talets grafiska former och tankar om symmetri. Färgstråken i sjalen avslutas med var sitt hål som skapas enligt knapphålsprincipen. Den fulla effekten av hålen uppnås efter blockning då de får sin riktiga form.
Knitting: Cowl
Den här Cowlen är inspirerad av en av de mest kända tavlorna från 20-talet, ”the Balcony”. En dam står på en balkong med sin sjal hängande ut över räcket. Cowlen har plockat upp sjalens mönster och drapering.
Knitting: Mid-calf Socks
Selmas sockar kom till just därför att Selma behövde ett par nya raggsockar. Och eftersom kreativiteten liksom aldrig kan låta ett par grå sockar vara enbart grå, så blev ett nytt mönster till. Sockan passar ett barn i fyra- femårs åldern. Det går utmärkt att sticka med Magic Loop, men mönstret refererar till sticka 1-4.
Knitting: Mid-calf Socks
“You make me dizzy Miss Lizzy!”
Knitting: Mittens
När jag var liten gick vi ibland på julotta på juldagsmorgonen och det var alltid snö, kallt och sådär idylliskt som bara ett barn kan uppleva det. Den här vanten är inspirerad av barndomens jul, med kyrka, snö och stjärnbeströdd himmel. En liten bit julstämning helt enkelt.
Knitting: Mid-calf Socks
Lusse Lelle är den perfekta stickningen att ladda med inför julen tillsammans med lite glögg och en lussekatt. Mönstret är lätt att sticka och kortvarvshälen passar de flesta fötter.
Knitting: Mittens
Vanten Ember är en härlig tumvante med fint strukturmönster på handryggen. Vantarna är snabbstickade på stickor 3mm och den vridna resåren på mudden ger ett lyxigt intryck.
Knitting: Mid-calf Socks
Michelle Ma Belle är tänkt som den första sockan i en serie sockor med Beatles-anknytning.
Knitting: Socks - Other
Sockan Twiggy är inspirerad av mönster och färger från 60-talet och har därför lånat sitt namn från en av modevärldens storheter under denna period.
Knitting: Cowl
Cowlen Rune är en rundstickad halskrage med rustik känsla som för tankarna till forntidens hällristningar. Solhjulet eller solkorset är en vanligt förekommande symbol bland gamla svenska mönster och det ger en flerfärgsstickning som flyter på fint.