Lägereld by Annas Artificia

Lägereld

Knitting
August 2017
DK (11 wpi) ?
21 stitches and 33 rows = 4 inches
US 6 - 4.0 mm
973 - 984 yards (890 - 900 m)
One size
Swedish
This pattern is available as a free Ravelry download

--UPPDATERAD 2017-09-10--

Lägereld - Bonfire

Only in swedish so far.

Sen augustikväll sittandes framför lägerelden och försöker hålla kvar sommaren. Sittandes tillsammans med vänner och blickar tillbaka på tiden som gått. Kylan kryper på som den kan göra så här på sensommaren och den gör oss påmind om att sommaren snart är över. Plockar fram sjalen som värmer våra axlar när vi sitter tätt intill varandra i ett försök att fånga de sista dagarna av sommaren.

Detta är ett gratis mönster. Det är fritt att sticka från detta mönster och
sälja det färdiga alstret så länge du inte yrkar det som ditt egna.
Tagga gärna mig i inlägg så jag får se din version av sjalen Lägereld. Det finns en video upplagd på Annas Artificia på Facebook om du vill se sjalen ytterligare. Du får jättegärna visa din sjal genom att #lägereldssjal, #bonfireshawl på instagram eller dela din bild till mig på Facebook.

Garn: Manos Del Uruguay Silk blend
Garnåtgång: Cirka 250 gram av 14675, färg 1. Cirka 100 gram av 14670, färg 2.
Stickor: 4 mm, 100cm lång.

Det här är en sjal där det ökas totalt två maskor på rätsidan, en i varje kant och fyra maskor på baksidan, två i varje kant. Sjalen blir därför lång från spets till spets. Garnet är väldigt fluffigt och mjukt vilket gör sjalen varm och gosig men inte tung att bära. Om du vill kan du minska delarna där det är slätstickning eller spetsparti för att få en mindre sjal. En del mönsterjustering kan dock då behöva göras.
Slutkanten i färg 2 stickas fram och tillbaka men här ökas inga maskor utan samma maskantal används för hela kantpartiet.
Sjalens längd blir cirka 335cm från spets till spets, från mitt ner till kant cirka 65 cm.

Detta är ett mönster skapat av Anna Fahlgren, Annas Artificia. Du får gärna sticka av mönstret och sedan sälja det färdiga alstret. Det är förbjudet att ta anspråk på mönstret samt sälja det vidare.

Har du några funderingar tveka inte att kontakta mig. Är det några felskrivningar eller funderingar på mönstret, hör av dig!

Tack!
Med kärlek
Annas Artificia.

Facebook: Annas Artificia
Instagram: AnnasArtificia
Youtube: AnnasArtificia
Blogg: Annasartificia.wordpress.com