Oi Suomi by Niina Risulainen
Welcome! You are browsing as a guest
Create a free account to see 4 projects made from this pattern and more... What am I missing?

Oi Suomi

Knitting
February 2017
Fingering (14 wpi) ?
32 stitches and 41 rows = 4 inches
in two colored knitting by chart
US 1 - 2.25 mm
US 1½ - 2.5 mm
390 - 459 yards (357 - 420 m)
(M) - L/XL
This pattern is available as a free Ravelry download

This pattern is available only in Finnish. These are the Finland 100 years old celebration socks. Pattern is published also in Suuri käsityölehti (Finnish handicraft magazine, pattern in the magazine is written by Pirkanmaan kotityö). These socks won 2nd prize of Suomi100- sock contest. Let’s celebrate 100 years old Finland by knitting socks together!


Suomi100 -sukkakilpailun sukat. Julkaistu Pirkanmaan kotityön kirjoittamana ohjeena Suuressä käsityölehdessä 2/2017. Ravelry storen ohje on suunnittelijan omaa käsialaa ja ladattavissa ilmaiseksi suomenkielisenä. Eiköhän juhlita 100 -vuotiasta suomea sukkia neulomalla!

Ohjeesta:

Näihin sukkiin voit neuloa kauneimmat suomalaiset maisemasi ja sen, mitä Suomi on juuri sinulle. Mallisukkiin on neulottu kolme erilaista maisemaa, ja jotta sinun olisi helpompi varioida sukista itsellesi mieluisat, kaavio on piirretty myös symbolein helposti väritettäväksi.

LANKA JA LANGAN MENEKKI
Regia 4-fädig (50 g= 210 m); 00540 (1. tumma sininen, menekki 55g, jos sinistä käyttää myös yhdessä kuviossa, kuten mallisukissa) ja 02080 (2. valkoinen, menekki 10 g), tai jokin muu saman vahvuinen sininen ja valkoinen sukkalanka.

Lisäksi tarvitset saman vahvuisia erivärisiä jämälankoja kaavion A väritaulukon- tai oman maun mukaan n. 7g kutakin, mikäli neulot ohjeen mukaan. Valitse jämälangat suomalaisia maisemia, vuodenaikoja tai erilaisia säitä symboloimaan. Kaavion selityksistä voit ottaa esimerkkiä värien valintaan. Jos teet sukista pidemmät, vähennät värejä tai neulot kokoa 40 isommat, muista varata jämiä isommat määrät.

NEULETIHEYS
32 s ja 41 krs= 10 cm kirjoneuletta kaavion mukaan

PUIKOT
Resoriin 2,25 mm ja kirjoneuleeseen 2,5 mm sukkapuikot tai pyöröpuikot magic loop- tekniikkaa varten. Voit neuloa sukat myös kokonaan ohuemmilla puikoilla, mikäli kirjoneuleesi on joustavaa.

MUUT TARVIKKEET
Tarvittaessa silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohdan merkiksi
Succaplokit sukkien viimeistelyyn tai sitten vaihtoehtoisesti pingotusalusta ja nuppineuloja

KOKO
(M) – L/XL

Thank you Kopmar for testknitting my pattern!