Ruoho ja varpu - Grasses and Shrubs by A. Satatieto

Ruoho ja varpu - Grasses and Shrubs

Knitting
April 2013
Aran (8 wpi) ?
11 stitches and 14 rows = 2 inches
US 4 - 3.5 mm
219 yards (200 m)
Women's small
Flag of English English Finnish
This pattern is available as a free Ravelry download

Ruoho ja varpu -lapaset syntyivät halusta tehdä jotain pientä kivaa hetken mielijohteena ostetusta langasta. Mallineuleiksi valikoituivat kuviot, jotka tuovat langan vaihtuvat värit hyvin esille. Lapaset on neulottu suositusta pienemmillä puikoilla, jotta pinnasta tulisi tarpeeksi tiivis.

Ohje on tarkoitettu neulojille, joille peruslapasmalli on jo tuttu, se ei siis sisällä yksityiskohtaista kuvausta lapasen rakenteesta. Ohje on testineulottu vain kerran, joten se voi vielä sisältää epäselvyyksiä tai virheitä.

P.S. Tämä on ensimmäinen laatimani neuleohje, joten olkaa armollisia!

The Grasses and Shrubs mittens came about when I wanted to make something nice and quick out of yarn I bought on a whim. I chose stitch patterns which I felt accented the yarn structure and colours. They were knit on smaller needles than the yarn manufacturer recommended to make the surface nice and dense.
This pattern does not contain a detailed description of this type of mitten structure, so it’s best suited for those who are already familiar with the basic construction. The pattern has only been test knit once, so it MAY contain mistakes.
P.S.
This is the first knitting pattern I’ve ever made, so please go easy on me!