Cecilie Kaurin and Linn Bryhn Jacobsen

Patterns available as Ravelry Downloads

Knitting: Pullover
OBS: Det blir lagt til MVA på prisen, slik at for mønsterkjøpere i Norge blir prisen 75 kroner.
Knitting: Pullover, Dress
Denne oppskriften er både til genser og en vårkjole. Kjolen er strikket i tynn deilig ull, genseren er strikket i en blanding av ull og silke. Begge blandingene passer fint til våren, med friske farger og krokus i bærestykket og nederst på ermene.
Knitting: Pillow / Cushion
OBS: Det blir lagt til 25 % MVA for mønsterkjøpere i Norge.
Knitting: Pullover
Finnes det noe søtere enn en julepynta ku? Dette er en genser du vil komme i skikkelig jule-stemning av å strikke. Genseren har rader med Santa Luciaku, Dombjelleku og Strikkeskjerfku. Innimellom kuene har den border med hjerter, juletrær med perlepynt og julepakker med gullsnor. Genseren strikkes nedenfra og opp, og du kan selv justere lengden...
Knitting: Beanie, Toque
Størrelse på lua er ca 55 cm omkrets, og ca 21 cm lang.
Knitting: Pullover
OBS: Det blir lagt til 25 % MVA for mønsterkjøpere i Norge.
Knitting: Mittens
Disse vottene er inspirert av høstfargene i fjellet der vi har hytte. Garnet vi har valgt egner seg perfekt til disse vottene. 2 tr gammelserie fra Rauma er et helnorsk ullgarn, og er vasket, kardet spunnet, tvunnet og farget i Norge. Det er fast og fint å strikke av, og gir vottene et godt hold. Vi har valgt en tradisjonell vrangbord med to re...
Knitting: Pullover
OBS: Det blir lagt til 25 % MVA for mønsterkjøpere i Norge.
Knitting: Pullover
En deilig og varm genser til jakta! Eller skogturen for den som bare vil på tur. Den er strikket i det nydelige pelsullgarnet Tinde fra Hillesvåg, men her passer også annet garn med strikkefasthet 22 fint. Oppskriften er også fin å bruke opp restegarnet på.
Knitting: Pullover
Dette er en herlig turgenser til barna! God og varm, med snøhvite grantrær øverst, ekorn, ugler og harepusborder nedover. Vi har strikket den i det myke pelsullgarnet Tinde fra Hillesvåg.
Knitting: Pullover
Denne genseren er tilegnet tolleren, våre fantastiske, morsomme og vakre hunder. Vi har laget historien om tolleren, og har men de lekne valpene og de stolte voksne, men hvite tegninger og løftet hale med flott fane. Mellom tollerne har vi border i vannplanter, og nederst på bol og ermer er det lille vannet med endene. Tolleren er jo en andejak...
Knitting: Pullover
Størrelser: 1 - 2 år (2 - 3 år) 4 - 5 år (6 - 7 år)
Knitting: Pullover
Please scroll down for English notes.
Knitting: Shawl / Wrap
Dette er en enkel sjaltørkleoppskrift, et supert strikketøy å ha med på reise, eller når det skjer noe spennende på tv, som OL for eksempel. Alle masker strikkes rett - det blir et rillestrikket sjal. Du begynner med 5 masker øverst midt i nakken, og strikker fram og tilbake samtidig som du øker på hver side av midtmasken (annenhver omgang, på ...
Knitting: Beanie, Toque
Her kan du lage din helt personlige kajakklue, ved å velge akkurat de fargene du har i kajakken din!
Knitting: Pullover
Kajakkpadling er blitt kjempepopulært, og hva passer vel bedre enn en god og varm genser når man skal på tur?
Knitting: Pullover
Inspirasjonen til denne genseren kom på en fantastisk fotoreise til Svalbard, med båttur nordover mot iskanten ved 81 grader nord. Vi fikk se mange isbjørn, på trygg avstand i den store båten. En fantastisk opplevelse å se de store vakre dyrene med den skinnende pelsen.
Knitting: Mid-calf Socks
This pattern is available for kr.35.00 NOK
Knitting: Fingerless Gloves, Beanie, Toque
Floras mitts and hat
Knitting: Mid-calf Socks
Sokkene er inspirert av de vakre valmuene som lyser opp i landskapet. Her i Norge er de vanligst i hager, mens lenger sør i Europa farges veikantene og store felt helt rød-orange når de blomstrer i juni. På sokkene har vi vist hvordan valmueblomsten utvikles fra knopp, med en liten rød tupp øverst, via den ferdige blomsten til frøkapselen.
Knitting: Mittens
Dette er votter som har tatt med seg sommervarmen fra vakre blomster. Fortsatt er det en stund til valmuene blomstrer, men vi kan jo glede oss over dem på et par votter. Vottene har rader med knopper, blomster, og de morsomme kapslene. Helt i tuppen har vi laget en ekstra liten knopp som avslutning. Mønsteret på baksiden bruker de samme fargene...
Knitting: Pullover
Her har vi latt oss inspirere av fuglene som sitter på en snor.
Knitting: Mittens
“Gjør det selv oppskrift” Tegn ditt eget diagram, fortell din egen historie. Oppskriften inneholder tomme diagram, men vi har også lagt ved et forslag i str. S/M på de avbildede vottene.
Knitting: Coat / Jacket
Dette er en fargerik og likevel tradisjonell kofte. Med koksgrå bunnfarge og fiolette, lilla og rosa iris er den meget elegant. Øverst på ermene, og nederst og øverst på bolen har den en grønn bord av irisblader som frisker opp. “Lusene” i bolen er et mønster som kalles fleur de lis, og er en stilisert form for iris. Så dette er virkelig en iri...
Knitting: Mid-calf Socks
Disse sokkene er kjempegode og varme, og går svært raskt å strikke. Vi har to tollere selv, og synes det er stas å ha tollersokker. Vi har også laget diagrammer som skal forestille labrador og flat. Øverst er det et mønster med litt struktur, som veksler mellom fargen på hunden og fargen i tå og hæl. Du kan selvsagt bytte farger på hundene, hæl...
Knitting: Coat / Jacket
Denne jakken er en feiring av irisen, en av de vakreste blomstene vi vet om. Siden iris kommer i så mange forskjellige varianter, kan du boltre deg i farger og velge akkurat de du liker best. Eller kanskje du vil ha alle ensfarget? Det er også helt perfekt å bruke restegarn til denne jakken, både irisene og bladborden blir veldig fin hvis du br...
Knitting: Coat / Jacket
Jakken strikkes ovenfra og ned. Dette er en elegant, lett og figurnær jakke.
Knitting: Cardigan
Denne myke lille jakken er strikket i en deilig kombinasjon av mohair, silke og ull, absolutt verdig en liten prinsesse. Vi har valgt glitrende sølvknapper til, og nederst på jakken er det en liten bladbord med sølvgarn.
Knitting: Purse / Handbag
Denne sommervesken er veldig morsom å strikke, og vi mener det er den perfekte sommervesken. Frisk og lys i fargene, en veske man blir glad av å bruke. Den har et tett mønster, og strikkefasthet 32 masker, for at stoffet skal bli tett og solid. Du må kunne eller lære deg noen spesielle, men morsomme teknikker; usynlig opplegg og latvisk flette/...
Knitting: Purse / Handbag
Denne sommervesken er veldig morsom å strikke, og vi mener det er den perfekte sommervesken. Frisk og lys i fargene, en veske man blir glad av å bruke. Den har et tett mønster, og strikkefasthet 32 masker, for at “stoffet” skal bli tett og solid. Du må kunne eller lære deg noen spesielle, men morsomme teknikker; usynlig opplegg og latvisk flett...
Knitting: Cardigan
Dette er en skikkelig gladjakke i god gammel hønsestrikktradisjon. OBS - det betyr at rapportene ikke går opp i omgangene, du får halve hus og sykler! Men vi har lagt inn en tekst, og den får du fint plassert midt på ryggen.
Knitting: Pullover
Fugler som sitter på en snor er morsomme. De sitter omtrent like langtfra hverandre, men vendt forskjellige retninger. Noen ser på hverandre, andre har ryggen til. Vi synes dette er et morsomt mønster, og har satt sammen to diagrammer som gjør at mønsteret blir mer levende.
Knitting: Dress
January 2016: Now also available in English translation!
Knitting: Dress
Her har vi latt oss inspirere av snøtung vinterskog. Finnes det noe vakrere enn grantrær dekket av glitrende snø?
Knitting: Dress
Oppskriften kommer i tre deler, en kjoleoppskrift, mens lue- og veskeoppskriften ligger i egne pdfer.
Knitting: Cardigan
Denne koften er inspirert av de nydelige fargene i blåveisen som titter fram blant vissent løv om våren, med friske grønne blader rundt. Den er strikket ovenfra og ned og er figurnær. Oppskriften er i str. S - XXL og er strikket i ullgarnet Ask fra Hifa i fire farger. Du trenger fra 600 gr i S, 700 gr i M/L og 1050 gr. i XL/XXL.
Knitting: Pullover
Her har vi latt oss inspirere av blåtimen, når tussmørket siger på og det vakre blå landskapet trer fram. Kanskje ser du en hare hoppe mellom de snøtunge granene? I denne genseren har vil valgt et varmt og litt tynt ullgarn som er deilig å ha under anorakken.
Knitting: Christmas Stocking
Julestrømpe i hønsestrikk - velegnet for restegarn.
Knitting: Dress
En søt julekjole med seler. Kjolen har border med kaniner, juletrær, harespor, snømenn og snøkrystaller. De fleste bordene har to farger i omgangen. Snømennene har heklede skjerf knyttet på. Selene kan justeres slik at kjolen vokser med barnet.
Knitting: Pullover
En fargerik og tøff genser mange barn vil like. Vi har strikket den i blåtoner, men det er ingenting i veien for å velge andre farger. Løveungen i øverste bord har gitt genseren navn, men her er også mange andre jungeldyr. Genseren er i størrelse 2, 4 og 6 år.
Knitting: Decorative - Other
Dette er en enkel oppskrift på eggevarmere, hvor du kan bruke restegarn og lage hyggelig påskestemning til frokostbordet.
Knitting: Pullover
Denne genseren ble strikket som et eksempel på hvordan påsken kan inspirere til å lage fine mønstre. Den er kun beregnet i en størrelse (M), men har du en annen favorittoppskrift i din størrelse er det bare å bruke bordene der. I hønsestrikk er det ikke så farlig om bordene “går opp” eller ikke, det vil i alle tilfelle bli i siden og ikke synes.